1000 HISTORIER TIL

LANDETS POLITIKERE

Del din historie og hjælp os med at vise landets politikere, at hadforbrydelser og diskrimination af LGBTQI+personer er daglige og konstante.

Når vi har nået 1000 historier, vil vi overrække disse til folketinget samt lokalpolitikere landet over.

1000 HISTORIER OM

HADFORBRYDELSER I DANMARK

Del din historie og hjælp os med at vise landets politikere, at hadforbrydelser og diskrimination af LGBTQI+personer er daglige og konstante.

Når vi har nået 1000 historier, vil vi overrække disse til folketinget samt lokalpolitikere landet over for at øge presset på forbedringer i kampen mod hadforbrydelser.

227

Louise

Da jeg var yngre gik jeg i tøj fra herreafdelingen, gerne i størrelse telt. Jeg hadede min krop og oplevede ofte stor utilpashed med de former, som puberteten bragte og brugte år på at gemme den væk under poset tøj. Hver dag jeg trådte ud af døren vidste jeg at der var en risiko for at blive råbt af, af mænd. I byen ville fyre skubbe, kalde mig lesbisk som var det en fornærmelse og på mest aggressive manér spørge om jeg var mand eller kvinde. Der var sågar en der tog mig på brysterne engang for at tjekke og grinte mig lige op i ansigtet efter.

226

Mette

I min klasse er der ofte nogen der siger/råber "din klamme bøsse" eller andre homofobiske ting ad hinanden. Jeg troede ikke det stadig eksisterede.

225

Mathias

En person til en julefrokost fandt ud af at jeg var queer. Da jeg senere på aften krammede ham farvel, greb han så hårdt fat i mig og ville ikke give slip hvis jeg ikke fortalte ham om hvorvidt en af kvinderne til stede var lesbisk, på en tydelig uvenlig facon. Jeg var nødt til rive mig løs og gemme mig bag en anden person for at få ham til at lade mig være i fred.

224

Anonym

Jeg er biseksuel, hældende til lesbisk. Antallet af mænd, der tror det er okay first thing at spørge om “trekant? :)” og derefter lade som om det er en normal, respektfuld, og slet ikke grænseoverskridende forespørgsel er til at brække sig over. Har før fået beskeden “har jeg gjort noget forkert?” efter jeg efterlod ham på læst. Ja, idiot. Jeg vil bare have en normal samtale og lære folk at kende.

223

Malou

Jeg var 17, ikke ude, og havde endelig fundet modet til at begynde at gå med kæder og andet, der var mere råt end jeg ellers havde haft på. Ved middagsbordet sagde min mor, at jeg var begyndt at ligne en betonlebbe med “de kæder dér”.

De andre - min lillesøster og brødre - grinte, og min papfar fortsatte “joken”. Var tæt på at løbe min vej, men jeg følte mig fanget. Min seksualitet er ikke en joke, og deres “joke” er et dårligt udtryk for deres egen frygt for ikke at passe i en køns-kasse. Jeg flyttede fra hjemmet et år efter, og har nu kort hår og endnu flere kæder. Jeg er fri, og jeg er feminin på min måde. Jeg har stadig ikke fortalt dem om min seksualitet, og det kommer jeg aldrig til. Det må de selv finde ud af. That’s on them. Jeg har en anden familie nu.

222

Anonym

Jeg har haft oplevet at blive frontet af unge fyre som helt oppe i mit ansigt har spurgt mig med truende stemme om jeg var en dreng eller pige, og hvislet “freak” efter mig da jeg kom væk.
Da begyndte jeg at ændre mit udseende til at fremstå mere normativt og som mit tildelte køn ved fødslen (biologisk kvinde)
Jeg har oplevet at stå og kysse med min ekskæreste i køen til biografen, hvor en mand prikkede os på skuldrene og spurgte om han ikke skulle være med i en trekant.
Jeg har haft oplevet at kysse og holde i hånd på fortovet med min eksflirt, hvor en bil stoppede helt op, vinduet blev rullet helt ned og manden i bilen råbte “HALLO, ER I LESBISKE??!” han blev ved med at råbe mens han kørte ultra langsomt ved siden af os - til sidst rullede han heldigvis vinduet op og efterlod os chokeret.
Jeg startede ud med at være meget out and proud, men efter at have samlet oplevelser selv, følelsen af at stikke ud og mærke folks dømmende øjne, samt høre tilrige oplevelser fra mine med-queers, har jeg mere og mere mistet modet til at være åben omkring min seksualitet og kønsidentitet på uddannelse og fremtidige arbejdspladser.

221

Anonym

Er blevet råbt af flere gange på gaden og er blevet forfulgt kun fordi jeg holdt min kæreste i hånden.

220

Viktor

Efter en fest, stoppede i 7-eleven om natten på vej hjem. Jeg havde neglelak, glimmer og øjenskygge på. Tre mænd stod og diskuterede med ekspedienten, hvad de skulle betale for en pakke cigaretter. Efter lidt tid droppede de at købe pakken og går i stedet hen og stiller sig helt tæt op ad mig og siger "hvad med dig, sminkefjæs? Har du nogle cigaretter vi kan få, eller har du brugt alle dine penge på at dulle dig op som en tøs?". Jeg bliver bange, men får mumlet et stille nej, og så går de ud efter lidt tid.
Jeg har ikke haft make-up på i offentligheden siden da.

219

Maria

En morgen ventede jeg på letbanen, da en tydeligt beruset mand kom op og begyndte at tale til mig. Jeg svarede høfligt på hans spørgsmål: sagde at jeg boede i nærheden og var på vej til mit studie.
Han spurgte om jeg boede alene og jeg svarede at jeg havde en kæreste men hun gik derhjemme for tiden. Pludselig ændrede hele hans kropsholdning sig. Han spændte op og fik et koldt blik i øjnene. Han sagde at vi var klamme og at han nok skulle kneppe os til fornuft, og så begyndte han at bevæge sig truende imod mig. Heldigvis kom letbanen der så jeg kunne springe på og blande mig med en flok af andre mennesker.
Mit hjerte bankede i ørene hele vejen. Jeg ved ikke hvad han havde gjort hvis letbanen ikke var kommet der...

218

Anonym

I folkeskolen (8. klasse) skreg nogle af pigerne af mig, da vi skulle dele brusere til idræt, kaldte mig en fucking betonlebbe. Senere havde de åbenbart fortalt nogle af deres fætre, at jeg havde været pervers og spioneret på dem (det havde jeg ikke, var svedig og ville gerne i bad efter idræt), og de indhentede mig på vej hjem, truede mig og sparkede mig ind i en hæk.

217

Jan

På nuværende tidspunk går jeg rundt med angst ind og ud af mit lejlighedsbyggeri. Efter å hør fra en god nabo at en mand i lejlighedsbyggeriet (som har indgangsdør hvor jeg går forbi hver gang jeg skal ud eller ind af bygget), har stået udenfor bygget og råbt fler homofobiskeytringer og had om mig, min seksualitet og min beklædning. Hvor det har afslutet med å blevet råbt “sådan som han skal ik haft lov til å bo her”.
Jeg har ik hørt det direkte selv, da jeg sov når det sket pga natarbejde, men jeg fik det genfortalt af min nabo.
Jeg går nu å er bange for hvad som vil og kan ske om jeg mød på denne manden, og jeg hader at jeg ikke kan gør noge med det før jeg bliver verbaltoverfaldt af denne manden. Jeg går med telefonen klar i lommen/tasken til å gør videooptagelse om noge skulle ske, da jeg føler det mest sandsynlig ikke tages seriøst nok af politi, med mindre jeg har lyd-/videooptagelse

216

Anonym

Da to unge mennesker gik forbi mig sagde de “slap af en lebbe-Lone”

215

Bjælde

Jeg har et ret "unormalt" udseende og er flere gange blevet overfaldet på grund af det. Én af gangene fik jeg en slem hjernerystelse og kunne ikke andet end at ligge i sengen i 1-2mdr. En anden gang var jeg på krykker efter en hofteoperation, blev slæbt hen af gulvet i et kvælertag, fik en del knytnæveslag i ansigtet og blev skubbet ned i et betongulv så jeg fik en fisur inde i mit hofteled. Min daværende kæreste fik rigtig mange knytnæveslag i ansigtet bl.a. fordi han havde neglelak på og sagde til gerningsmændene at det ikke var iorden at kysse en piges hånd, når hun trak den til sig og tydeligvis ikke var interesseret.
Igennem mit liv er jeg blevet råbt alverdensting efter og bliver det stadig den dag idag.
Er hele mit liv tit blevet spurgt om jeg var en pige eller dreng og også blevet chikaneret utallige gange fordi folk ikke kunne finde ud af hvilken kasse jeg hørte til i, både pga. mit udseende og mit "kønsudtryk".
Jeg har oplevet at gå hen af gaden med min på daværende tidspunkt 3-4årige søn i hånden og en mand der holdt i kø i en bil hang ud af vinduet og råbte og skreg af mig, mens han hoppede op og ned i bilen. Han råbte og skreg at han ville smadre mig, jeg ikke burde leve og hvis han så mig igen ville han "kræftedme nakke min unge"! Jeg sku til at skrive at jeg aldrig har været så bange i mit liv, men det er desværre slet ikke den eneste episode der har gjort mig så bange!
Jeg har for nyligt fået tildelt et mandligt cpr. nr. og gad egentlig godt bare bruge herre toilettet, men jeg tør ikke af frygt for at blive råbt af, forgrebet mig på eller overfaldet! Jeg føler at jeg bliver nødt til at putte noget i mine busker for at se ud som om jeg har ret til at bruge herretoilettet. Jeg bruger altid handicaptoilettet hvis jeg kan komme til det da det jo er kønsneutral, men jeg får dårlig samvittighed overfor de handicappede!
Igennem min opvækst og mine teenageår i en "pigerolle" har jeg bl.a. fået at vide at jeg burde voxe eller blege mit overskæg, gå med pushup bh og at jeg ikke var en rigtig pige fordi jeg ikke rigtig har bryster.
Jeg er 31 nu og kæmper stadig med at turde gøre de ting der føles rigtigt for mig og føler jeg blir nødt til at "passe" som enten mand eller kvinde, hvis jeg ikke skal være yderliger i fare blandt mennesker (udover at mit udseende gør nig ret udsat i forvejen).

214

Gbar har sex salg, transfobi og vold.

Hej jeg har noget på hjertet. Det har jeg haft længe, da jeg i år gik i gang med at arbejde på en talk omkring køn og krop, fik jeg mulighed for at få et traume helt på plads. Nu vil jeg gerne dele mine oplevelser med andre, for steder hvor det meste af min voksen mobning har foregået genåbner nemlig. Dagen står for døren her i Århus, hvor Gbar har valgt at åbne op for festerne igen, efte covid 19 lukkede døre. Det er der sikkert mange danse glade folk, som ser frem til, men jeg selv kan mærke mit indre kradse og gø! Jeg har nemlig været bruger af denne natklub som ligger i skole, lige siden de åbnende dørene første gang. Det var her med et par Cult piger og et tomt danse gulv mine venner og jeg begyndte at få lyst til at mødes. Jeg husker en fra mit crew havde været på toilettet og fortalte om en der ville betale ham 1000 kr for et blow job. Mit førstehånds indtryk af Gbar var ikke som de fleste andre natklubber her i Århus, men det var nok det som lokkede. Her i varme sommer nætter og kolde vintre dage, stod jeg, som andre og ventede på at komme ind og danse, dog var der mange gange hvor jeg eller venner ikke fik lov til at træde nærmere. Dreadlocks, piercinger, et par hullede bukser eller noget andet alternativt udsende gjorde os ikke god nok til den populære pop kulturelle natklub. Dog stoppede deres snobberi ikke her, mine venner og jeg mødte det også indenfor på danse gulvet. Det var ikke kun den ene aften, det har været flere omgange. Og jeg genkendte desværre den hierarkiske orden fra samtlige high-school film men også min egen mobbende folkeskole. Det var alt fra at Gbar's andre stamgæster begyndte at bagtale og lave øjne 👀, derforuden begynde at sprede rygter, skubbe og væreTransfobiske, :"hey du skal ikke kysse ham der, han er ikke en rigtig mand, han er trans eller sådan noget". Sagde en efter fulgt af et ansigt udtryk der viste afsky 🤢.
Jeg følte mindre og mindre velkommen her på en natklub som selv siger den er LGBTQIA+ venlig og dermed også støtter minoriteter, men ikke jeg følte ikke er accepteret transkønnet og at de var homonormative. Men stedet var nok bare ikke noget for mig, så tog mine pauser. Mine veninder elskede dog at tage derind og danse, trods at hetero fyre ikke altid forstår de ikke skal være der, og score piger. Men det er jo nemmere at grine af når man er flere, så jeg havde svært ved at holde mig væk, for det er sjovt at danse, det er dejligt at grine med sine venner /veninder. Men mit lange forhold til natklubben endte desværre, og jeg flækket en del af mit hjerte til et sted der burde have min ryg. En aften hvor jeg var alene på vej hjem satte jeg mig på en trappesten, lige overfor vagterne fra Gbar. Et par fyre på min egen alder, kom ud derfra, de var lidt beruset, samme var jeg og vi begyndte at tale frem og tilbage om at være homo og hvordan aftenen havde været. Men et par ord var mere end nok for dem, til at dømme det svageste led her i flokken, hvor jeg derefter blev udsat for transfobiske ord, skub og endte med at få en på hovede, alt dette skete imens vagten, intet gjorde. Drenge havde sagt de var homo men at jeg ikke kunne være en ægte bøsse da jeg ikke var en rigtig mand. Jeg har nok protester og det udløste deres efter engen mening, retten til at bruge vold. Det genere mig enlig ikke at blive udsat for hatekrime, er gammel punker så det er hvad det er. Men at et sted som på overfladen støtter minoriteter, køn og seksualitet, burde være der for deres egene minoritets grupper. Deres vagter burde være mere vågne og åbne mennesker. Det er så surt at homonormative spille regler skal styre den eneste natklub der i Århus er LGBTQIA+ prioriteret. Hvis jeg må være så fræk, så opfordre derfor til at lade være md at støtte op om deres Genåbning, Jeg synte der er mer en nok plads på i skolegade. Og så må jeg jo bare indrømme blankt at som alle andre toxic forhold, tager det sin tid før man indser hvor dårligt man lader sig blive behandlet. Men nu er det slut for mig.

213

Anonym

Har en gang kysset med min daværende kæreste på en bar, sådan helt uskyldigt, hvor jeg så fik kastet isterninger efter mig af nogle fremmede fyre og derefter blev vi råbt af.

212

Anonym

When I was ready to come out as gay to my family, I luckily got a supportive response from my mother, but sadly my dad did not take it so well. The day after that happened, he got drunk and was going around telling everyone he knew that I was no longer his son. My worst fear was that the entire family would do something similar. Because of this fear of being rejected by everyone, I only came out when I was already 24 years old, and living by myself. My entire childhood was lived in silence, not being able to talk to anyone about my feelings or sexuality. Every time I heard someone speak badly about other gay people in front of me, brought even more fear to me that someone might find out that I was gay as well.

211

Ronja

Den værste jeg personlig synes er nok det første gang jeg var til rehabilitering møde, hvor der var en læge fra regionen, der mente at det var et stort problem et jeg var trans kønnet, og at det var et problem for hvormaget jeg ville kunde arbejde, det har intet med at gøre hvormagt jeg kan arbejde, men af lige vel var det, det som optog mest tid på det møde, hvor jeg skulle forsvare at jeg hade taget det valg, til det møde var der mange ander med også, fra forskellige stedet i kommunen, lægen var ikke den enste som hade problemer med det, men den som sette det som det største problem.. og det relater også i at den tid der blive sat af hvor jeg skulle være i ressourceforløb blive forlænget med 2år. det var også oppe på mødet som jeg var til sidst som ikke er mere end 2 måneder siden, hvor det også var oppe, hvor jeg igen var nød til at tale med stor ord, inden mødet hade jeg snakket med min jobkonsulent, som var enige i at det ikke var nå som vedkom sagen, men af ligevel skulle lægen ind på det.

210

sarah

Jeg var på vej til hovedbanegården sammen med en veninde. Vi havde begge på daværende tidspunkt kort hår og pride pins på vores jakker. Vi sad i bus 5c da vi kan høre er par stykker lige bag os sidde og snakke omkring lgbt- inetet ondt eller hadefuldt de havde bare en helt normal samtale da en anden mand i bussen pludselig kommer hen til dem og begynder at råber ting som “queer die”, “disgusting” osv. da folk prøver at få ham til at slappe lidt af begynder han at spytte efter dem og da en af dem prøvede at skubbe ham væk opstod der en slåskamp lige ved siden af os. Da folk havde fået dem skilt ad igen var der blod over det hele og manden der råbte satte sig lige ved siden af mig og min veninde og sad og nedstirrede os resten af busturen og spyttede blod efter vores sko. Min veninde og jeg var kun 14 og 15 og lige siden har jeg været bange for at tage 5c.

209

Niels Laigaard Mikkelsen

Ha hvilken historie skal jeg fortælle.
Lad mig tage den værste af dem jeg har oplevet.
Jeg arbejder som makeup artist og makeup vejleder og var i butik for at vejlede kunder til de rigtige produkter til dem og havde derfor et fuldt ansigt af lækker farverig makeup. På vej hjem fra arbejde i bussen sidder jeg med høretelefoner i ørene men uden lyd. Bare så man ikke får uønsket snak.
Ind i bussen kommer 6 17 årrige drenge. De vælger at gå op til mig og sætter sig ved siden af mig forand mig og bag ved mig og 2 stk i gangen. Først siger de ingen ting men så får de øje på jeg har makeup på og så begynder ordrerne at flyde ud af munden på dem. At de vil knappe min synder og sammen. De vil kvæle mig med deres pik og at de vil voldtage min mor og de bliver ved i den dur mens jeg hyggeligt ignorere dem da jeg ikke ønsker at eskalere situtationen. Bussen er godt fyldt med mennesker og ingen gør noget.
Jeg når til mit bus stoppe sted tager mine høretelefoner ud og siger høfligt det er mit stop jeg skal af nu hvori den der sidder ved siden af mig siger nej det er det ikke du skal med os hvorefter jeg maser mig igennem hans ben iskold. På vej ned af trappen bag i bussen mærker jeg en sko i ryggen. En af drengene sparkede mig ud af bussen og ud på fortorvet hvor jeg faldt på alle 4. Jeg rejste mig hurtigt op tog mig samen og gik videre som om intet var sket for drengene skulle ikke have den tilfredsheds fornemmelse af at de havde knækket mig. Så var først da jeg kom hjem at jeg brød grædende sammen og ringende til mine venner.
Jeg meldte aldrig episoden da jeg var flov over at skulle ringe til politiet og fortælle at jeg som 26 årrig ikke kunne gøre noget ved 6 17 årrige drenge.

208

Emil

Jeg gik ned ad en gade i Odense bymidte, på vej hjem til min ven, som jeg gik med i hånden. Uden for et spillested stod en gruppe unge mænd med hver deres øl i hånden, og da de så os - to fyre hånd i hånd - begyndte de at råbe efter os. "Fuck hvor klamt!", kan jeg huske, de råbte. "Bøssesvin!"
Da vi havde passeret dem mærkede jeg noget ramme mig i ryggen. En af dem havde smidt sin øl på mig, glas og det hele, og mens jeg blev pladdervåd af øl, smadrede glasset bag mig, da det ramte jorden. Min ven var en smule chokeret, og han klemte min hånd, så vi satte tempoet op.

207

Anonym

Odense. To hadforbrydelser i ét.

Min veninde, hendes kæreste og jeg selv (alle unge kvinder) forlader en offentlig homofest. Da vi kommer ud på gaden, står 7-8 unge brune mænd i nærheden. En råber efter os, hvorefter en af de andre gør ham opmærksom på at det er et homosted. De begynder at følge efter os og råber ting som "lebber" og "vi skal prøve noget pik". Vi starten farten op og det samme gør de, de er ved at hale ind på os da en gruppe unge hvide mænd på cirka samme alder og størrelse begynder at råbe væmmelige racistiske skældsord efter de brune drenge og løber direkte imod dem imens. Vi skynder os væk i forvirringen.

206

Anonym

Jeg var helt ung og kyssede en kvinde i byen, og vi blev læst som lesbiske, der kommer en mand bagfra og slår mig i hovedet med en tøm ølflaske. Da jeg kigger på den vagt der overværende det hele siger han bare, så må I lade være med at gøre sådan noget. Der gik lang tid får jeg turde kysse og holde i hånd offentligt igen.

205

Kristoffer

Jeg gik og holdte i hånden med en fyr jeg datede en aften i min hjemby. To jævnaldrende unge mænd, råbte “fuck af svanser, i hører ikke til her” og kastede en øl flaske efter os. En politibil kørte forbi langsomt på patrulje, ingen reaktion

204

En folkeskole Elev

Jeg oplevet at min klasse (9) gjore grin med at være transkøndet nu er jeg ikke selv transkøndet men jeg føldet mig stadevk søt over det din sad lige hved sin af mig og sage at hvis man kan være født i den forket krop og kan være trans uden af får en kønsoprason så kan jeg jo os bare sige at jeg er en dør og fik heler klassen til at gri er over det hvor at de enster der ikne grindt var mig og min ven som begger er en del af lgbt+ og jeg synds sku at det er noget sviner rig at folk ikke har mere respek for ting de ikke hved noget om

203

Kamilla

Jeg er en kvinde der elsker kvinder.
Engang da min kæreste og jeg var i byen, stod vi i mørket og kyssede hinanden, inden skulle låse vores cykler op og tage hjem.
Pludselig kom en fyr hen og blændede os med sin mobil, imens han filmede og grinte hånligt at vi skulle blive ved, for han syntes det var frækt.
Det var SÅ ydmygende og krænkende, at man ikke vidste om man skulle blive vred og råbe eller bare ignorere og forsøge at være det store menneske... IGEN

202

Lotte Coermann

Min daværende kæreste og jeg var ude og gå en tur, da to mænd fra deres bil begynder at cat-calle os "hvad så lækre piger" osv. Jeg finder det ubehageligt og uden at tænke videre over det, så tager jeg min kæreste i hånden og rækker vores hænder op. På dette tidspunkt har vi passeret deres parkeret bil og de begynder at følge efter os i bil. Da de ser vores hænder begynder de at råbe ting som "åh, hvad er i lebber eller hvad?". De fortsætter med at køre efter os, så mig og min kæreste begynder at løbe hen mod en cykelsti, hvor vi tænker bilen ikke vil køre hen. Ikke desto mindre fortsætter bilen indeover græsset og indover cykelstien, der på ingen måde er beregnet til at køre biler. Derfor beslutter vi at løbe hen mod nogen træer, hvor bilen forhåbenligt ikke vil fortsætte hen. Vi står i mellem træerne i skjul for bilen i nogen minutter før bilen kører væk igen. Siden da har jeg været bange for at kysse og holde offentligt i hånd med dates og/eller kærester i min hjemby

201

Carl-Johan

Da jeg skulle af toget i Næstved, og gik ned til enden 10 min før jeg skulle af, satte jeg mig ved siden af en mand der sad med sin barnevogn. Manden spørger mig ud af det blå: Har du neglelak på fordi du er bøsse. Jeg blev meget overrumplet og spurgte: Øh, hvad? Han spurgte igen: Har du neglelak på fordi du er bøsse?
- “Nej, jeg har ikke neglelak på fordi jeg er til drenge. Jeg har neglelak på, fordi jeg synes det er pænt. Og så er jeg tilfældigvis også til drenge.”
“Okay” svarer han.
Med hjertet i halsen går der nogle meget lange sekunder inden han siger: Hvis jeg ikke havde siddet her med den lille, så kan jeg love dig for at jeg havde smadret dig på stedet.
Jeg blev så angst og fuldstændig lammet. Kunne ikke tro mine egne ører. Heldigvis var vi snart fremme og jeg kunne stige af uden der skete noget. Men siden der har jeg altid gemt mine hænder væk, hvis jeg havde neglelak på i offentligheden. Det er en forfærdelig angst at gå rundt med. Min kæreste vil have vi skal holde i hånden når vi går tur, men det meste af tiden tør jeg ikke, da frygten for et møde en mand som ham i toget, kommer til at fylde mere end kærligheden for min kæreste.

200

Mia

Jeg har en kammerat. En fyr, født i en kvindes krop, som da vi mødtes første gang fortalte mig at han var lesbisk, og da vi blev tættere venner, sprang ud for mig som transkønnet, som fyr, præsenterede sit nye navn for mig og jeg lykønskede ham, vi tog i byen for at fejre det. Jeg er tit blevet hånt for at være korthåret og min påklædning er maskulin; han er for at være en fyr der endnu har et feminint udtryk, uanset hvor meget han skjuer det.
I toget på vej hjem blev vi antastet af en flok unge mennesker, nogle fulde, nogle ædru. Jeg blev spyttet på, og da min kammerat ville stille sig mellem os, fik også han slag. Resultat, han fik et blåt øje og blå kind, flækket øjenbryn og brækket øjenhule, hjernerystelse. Konduktøren smed IKKE gruppen af mennesker af toget, men bad dem dæmpe sig og sætte sig i en anden kupé. Fortryder stadig jeg ikke meldte det. Jeg turde ikke

199

Anonym

(Ftm, transmand)

Jeg var med nogle venner på en straight klub i indre København, ikke langt fra Nørreport. Jeg skulle på toilettet og da jeg på daværende tidspunkt endnu ikke var sprunget ud og derfor stadig præsenterede feminint, benyttede jeg kvindernes toilet. I køen hørte jeg flere brokke sig over min tilstedeværelse “ham der er vist gået forkert”, “omg, hvorfor går han ikke ind på herre toilettet?!”, ect. og da det blev min tur og jeg gik ind på toilettet var det under højlydte protester fra flere af kvinderne i køen.
Da jeg forlod toiletterne, blev jeg passet op tre fyre, som spurgte mig hvad jeg havde gang i og hvorfor jeg benyttede kvindernes toilet. De fortalte mig at jeg var en klam stodder hvortil jeg måtte forklare dem, at jeg var en kvinde og derfor var på det rigtige toilet. Efter denne episode besluttede jeg at tage hjem. Da jeg kom ud fra natklubben kunne jeg mærke at jeg ikke var alene og da jeg nåede et par gader væk, skubbede de tre mænd fra natklubben mig op mod en mur, så jeg slog baghoved ind i muren, de truede mig og sagde “hvis du nogensinde viser dit klamme lille bøsse-ansigt her igen, så fucking smadre vi dig, så din mor aldrig kommer til at genkende dig igen!” Hvorefter de spyttede på mig og slog mig ind mod muren igen.
Efter at have sundet mig lidt tog jeg hjem.

198

Mand

Jeg gik engang forbi den nærmeste banegård for at observere, om der var nogle hjemløse, som jeg kunne støtte. Det gør jeg tit. En mand oppe i årene med en guitar kommer mig i møde med hans hånende udtryk som: "Er du på den forkerte side? Spiller du tit kødfløjte? ".
Dette oplever jeg flere gange på en måned, fordi jeg klæder mig anderledes. Jeg kan godt lide en rå stil med huller i trøjen og bukserne.

197

Anonym

En veninde og jag var på vej hjem fra byen, og en mand fra den pub, vi havde været på fulgte efter os hjem. Han var tilsyneladende utilfreds med, at jeg var lesbisk, og at han ikke var interessant. Efter at have gået igennem byen, og han stadig fulgte efter os, begyndte vi at løbe. På et tidspunkt kunne min veninde ikke løbe mere og måtte stoppe. Jeg er lidt foran og må kaste min taske efter ham, da jeg ser, at han har fat i min veninde. Jeg når hen til dem, det ender med, at han slår mig en gang i ansigtet, og vi "får lov" at gå.
Min veninde mente ikke, at vi ville få noget ud af at anmelde episoden til politiet, så vi lod være..

196

Abby

Jeg gjorde intet andet end at have nederdel på og gå en tur om aftenen, 4 personer overfalder og bankede mig, de kaldte mig “faggot” og “homosvin”, siden har jeg ikke turde at gå i offentligheden med traditionelt feminint tøj uden at have venner med mig

195

Anonym

Jeg er en kvinde. Da jeg sprang ud som biseksuel til min daværende roommate, turde hun simpelthen ikke bo sammen med mig før fordi hun var overbevist om at jeg så ville forgribe mig på hende. Hun og hendes venner afskar mig derefter fuldstændig fra deres venskab og begyndte åbenlyst at bagtale mig.

194

Hector

Op igennem min barndom måtte jeg lægge ører til mine jævnaldrende (især drenges) brug af homo, bøsse, svans og faggot, nedladende om ting de opfattede som nederen. Jeg var ikke sprunget ud, og følte at ordene var rettet mod mig. Hver eneste gang.
I dag har jeg lært at vende det døve øre til, selvom det stadig påvirker mig. At det overhovedet er nødvendigt at forholde sig sådan forstår jeg ikke

193

Gustav Marinus

Min kæreste og jeg (vi er begge mænd) går og holder i hånd på vej mod S-tog stationen i Albertslund.
Der er i Albertslund mange gangstier - vi benytter os af dem som alle andre. Mens vi går der kommer der to unge mænd imod os. Den ene mand siger at vi ikke skal holde hånd her. Vi ignorer manden, hvilket gør at han råber højere at “homodyr ikke skal gå og holde i hånd, med deres beskidte hænder.”
Han benytter sig i øvrigt af lejligheden til også at spytte efter os.
Resten af den dag, hvor vi skulle have fejret min fødselsdag, går jeg og frygter for vores velbefindende og tør ikke holde i hånd.

192

Kristian

Min mest uhyggelige oplevelse var nok, da en ældre ”herre” på en el-scooter, sidste efterår, forsøgte at påkøre mig. Først antog jeg, at manden bare slingrede som følge af en lidt for høj promille, men da jeg gjorde mere plads til ham og han igen ændrede retning imod mig, blev det pludseligt åbenlyst at det var med fuldt overlæg. Det lykkedes mig at springe til side og undgå at blive ramt. Det var først da han, på vej væk fra mig, råbte ”Bøsserøv!”, at det gik op for mig hvad der egentlig foregik og hvorfor. Jeg blev meget skræmt over oplevelsen og havde svært ved at bevæge mig udenfor efterfølgende.

Derudover begrænser mine dårlige oplevelser sig hovedsageligt til verbale overfald og mobning.
Jeg har flere gange været nødt til, at ”smooth-talke” mig ud af et lag tæsk i byen. Jeg anstrenger mig ofte, for at ændre mit kropssprog eller sænke stemmen, i et forsøg på at minimere risikoen, for at stryge de forkerte mennesker mod hårene, da jeg ved, fra mange af mine venner, hvor lidt der skal til, for at komme galt afsted.

Allerede i en alder, hvor jeg ikke selv var bevidst om, hvad det ville sige at være homoseksuel, skulle jeg dagligt forholde mig til medstuderendes såvel som fremmedes spørgsmål og fordømmende holdninger til en seksualitet jeg aldrig havde annonceret. Jeg har været omkring de 8 år, da det begyndte.
Det fyldte så meget, at jeg, efter at være sprunget ud (som 16-årig), betvivlede om jeg overhovedet var homoseksuel eller om jeg blot havde ladet mig overbevise af andre folks antagelser om mig.

Endeligt er der de lejlighedsvise, mindre uhyggelige, men ikke desto mindre bedrøvende og selvtillidsdestruerende kommentarer på diverse sociale medier.

191

Thomas

Jeg har et varierende og nogle gange blandet kønsudtryk, hvor jeg tit går med f.eks. neglelak og højhælede sko. Når jeg er mere feminin end maskulin i mit udtryk, så råber folk efter mig på gaden, griner af mig, peger fingre og hvisker om mig, ryster på hovedet af mig eller nedstirrer mig, som var jeg fra en anden planet.

190

Line Petersen

Jeg har flere gange i mit liv at både bekendte og familie blevet spurgt om hvornår jeg springer ud eller om det ikke bare var en periode jeg gik igennem at jeg var lesbisk. Det er bare det at jeg ikke er lesbisk, men når jeg så siger det, får jeg at vide at jeg ellers har en lesbisk udstråling og jeg da ikke kan score drenge. Det der irriterer mig er ikke at blive kald lesbisk, det er at folk sætter et label på om hvordan du er når du er homoseksuel og de fremstiller det som noget negativt. Jeg har en åben seksualitet og det kan være jeg om 10 år finder ud af jeg er biseksuel and so what. Pga nogen troede jeg var lesbisk blev det spredt en rygte om mig i skolen at jeg var det. Det gjorde bl.a. at nogen ikke ville skifte tøj med mig til idræt og at nogen forældre fritog deres børn for at deltage, fordi de var bange for jeg kigget på dem (det her var i den tid jeg gik i folkeskole). Hvis der har været nogen fra min årgang der har stillet spørgsmål ved deres seksualitet, har jeg virkelig ondt af dem, for jeg kan dælme godt forstå de er bange for at gøre noget ved det, når de så hvordan jeg blev behandlet som noget farligt og unormalt. Jeg er idag 22 år, så det er ikke mere end 7-8 år siden at dette skete i en dansk folkeskole.
Jeg vil altid gøre midt bedste for at oplyse andre, for der skal være meget mere plads til at være dig

189

Ali

For to år siden var jeg med til Pride i Kbh. Jeg havde glimmer i ansigtet og Pride flaget på skulderen . Jeg havde endelig taget mig sammen til at deltage i priden, uden at være bange for hvem der skulle se mig. Det var en fantastisk dag, indtil jeg skulle hjem og skifte inden vi skulle ud om aftenen. På vej hjem oplever jeg desværre flere biler med unge fyre kære forbi mig og råbe. Råbe forræder, bøsserøv, klamme homo, du skal smadres osv.
jeg går forbi en stor flok unge drenge, ja de var nok 10 stykker, der blev der råbt det samme og lighter blev kastet efter mig. Jeg gik så hurtigt jeg kunne, jeg skulle bare hjem og i sikkerhed. En ting er at jeg altid oplever racisme, men med det her oveni i hverdagen, det er hårdt og bliver for meget.

188

Marie

Jeg er blevet mobbet og tæsket gennem er helt år på efterskole da jeg var 16 år - bare for at være mig og for at stå ved den jeg er - en kvinde der elsker andre kvinder - min far og mor ville ikke lade mig komme hjem efter den opfattelse at det var min egen skyld - når jeg nu ikke kunne skjule hvem jeg var

187

Shane

Før jeg sprang ud som transkønnet. Fik jeg altid spørgsmålet er du en dreng eller pige? Jeg er blevet grint af fordi ,
jeg gik ind på dametoilettet. Folk sagde grinende han gik forkert eller han kunne vist ikke læse.
Det værste jeg nok har oplevet er at blive taget i skridtet, for at blive testet om jeg var fyr eller kvinde.

186

Anonym

Jeg er mor til et non-binært barn. I 1. klasse fik barnet bl.a. trukket bukserne ned i skolen for at afgøre kønnet. I 2. klasse, efter skoleskift, blev barnet bl.a. sparket voldsomt hårdt i skridtet for at afgøre kønnet (hvis det gør ondt er det en dreng, hvis ikke, en pige). I 3. klasse fik barnet bl.a. at vide at det var klamt af sin siddekammerat i skolen i forbindelse med Uge 6. I 4. klasse havde barnet skolevægring, blev selvskadende og selvmordstruet og indlagt på psykiatrisk med depression. Hvis samfundet godkender at man er voldelig overfor nogen, ligger det i alle samfundets lag. Jeg skal støtte mit barn videre igennem folkeskolen og livet, men har ikke stor tiltro til at det ikke oplever yderligere voldsepisoder grundet og på trods af sit helt fuldkomne væsen.

185

Anonym

Kom gående med min kone i hånden stille og roligt ned af gaden. Nogle fodboldfans går imod os og den ene råber “fucking lebber”.
Vi slap hurtigt hinandens hånd og satte farten lidt op.

184

Caroline

Jeg har oplevet at blive råbt af på gaden fordi jeg er en homoseksuel kvinde som klæder mig maskulint. Folk råber at jeg er trans og at jeg er klam. Min kæreste og jeg oplevede at en gruppe drenge tog billeder og videoer af os der holdte i hånd i bussen, hvortil de kom med bemærkningerne "ad se lige de labber der". Ligeledes har vi oplevet hvordan vi er blevet truet i nattelivet af en stor gruppe som ville have vi skulle dø. Vi er bare mennesker, men andre behandler os som om vi er ingenting...

183

Katinka

Jeg var på Cozy bar med en pige jeg datede, vi kysser og danser, en hetero mand er meget interesseret i os og vil gerne score os tror jeg, det er vi selvfølgelig ikke intereseret i, så vi afviser ham gentagende gange. Manden bliver ved med at være meget nærgående og tilsidst rækker jeg fuck til ham, da tager han fat i min hånd og bider mig i hånden mens han siger "now you can't mastubate anymore" på gebrokkent engelsk.
Så min bytur endte på hospitalet. Jeg kontakte efterfølgende Cozy og fortalte om episoden, men de svarede aldrig tilbage, så de er muligvis ligeglad med at der foregår hatecrime på deres bar, som jo ovenikøbet er en homobar, som da i det mindste er et sted man bør kunne føle sig tryg som homo.

182

Anonym

I was kissing my girlfriend goodbye before getting on the bus. When I said down in the bus, a man leaned over from the other side of the aisle going "boys are not gonna want to date you, when you do that kind of things". In the situation, I was very surprised and afraid (he was a lot older and bigger than me). But in hindsight it is super funny - obviously, I did not need boys to want to date me... (not sure it is a hate crime at all, but it is a funny story about homophobia and ignorance, so...)

181

homokvinde

For et par år siden var jeg på vej hjem fra min uddannelse. Jeg mødtes med min kæreste på halvvejen, og vi gik resten af vejen hånd i hånd. En flok store teenagedrenge kom gående imod os, stoppede op og grinede og pegede af os, da vi gik forbi. Vi fortsatte som om intet var hændt. Drengene gik efter os og råbte alt muligt om, at vi ikke var velkomne der, og at vi var klamme at se på. En af dem spyttede efter os og råbte højt at de nok skulle voldtage os, så vi kunne lærer at være hetroer. Heldigvis nåede vi hjem i sikkerhed, men vi rystede af skræk resten af dagen.

180

L

Jeg er en kvinde, der er kærester med en kvinde, og en dag, da vi var ude og handle, var der en der spyttede efter os og råbte "Fuck jer, klamme lebber!". Det var vildt skræmmende og ubehageligt.

179

Line

Da jeg boede i Odense og en tidlig morgen var glad og gennemdanset og på vej hjem fra byen, fik jeg pludseligt en knytnæve i ansigtet - fuldstændigt ud af det blå - af en mand (som stod i en gruppe med flere mænd).

Slaget kom samtidigt med et råb: “FUCKING LEBBE!”.

Jeg gik alene og forsøgte at håndtere situationen med overskud og humor og fik konfliktnedtrappet situationen, så den ikke udviklede sig til flere tæv, ved at spille “feminin” og gøre mig dum, men jeg rystede hele vejen hjem derfra, mens jeg mærkede hvordan min kind dunkede og min læbe hævede.

Jeg var kronraget og iført store øreringe og farverig kjole.

Det er langt fra første gang, at dét at være kronraget eller på andre måder stikke ud fra det heteronorme og binære system giver knubs. Jeg har modtaget flere aggressive tilråb, trusler og chikane end jeg orker at tælle til. Både i Odense og i Århus og i København.

#LevOgLadLeve

177

Homoseksuel kvinde

Jeg har flere gange oplevet at blive filmet, af mænd, imens jeg kyssede min kæreste, at mænd rører ved os imens vi kysser, eller blive afbrudt og adspurgt om ikke der var plads til en mere, eller om ikke vi savnede en pik.
Jeg har oplevet at blive forfulgt flere gader af en mand, der insisterede på at fortælle os at vi ville ende i helvede.
Jeg er ofte blevet spurgt indgående til hvordan vi har sex, hvem der er "manden i forholdet" og om "vi også laver saksen". Som regel kommer spørgsmålene fra mennesker jeg lige har mødt, nye kollegaer, venners venner, som synes det er spændende og interessant. Men det er så mega grænseoverskridende at blive stillet den slags spørgsmål, og hvis jeg siger fra eller prøver at forklare at det ikke er specielt respektfuldt at stille den slags spørgsmål, bliver det som regel latterliggjort og jeg bliver bedt om at slappe af.

177

Bjarke Charlie

Der er ikke bare en episode. Der er mange. Jeg er blevet og bliver råbt ad på gaden. Ugentligt. Der er steder i København, hvor jeg gør ekstra ud af at være maskulin, fordi jeg er bange. Jeg har fået tæsk, slået tænder ud, revet hår ud, flækket øjenlåget, men værst af alt er arrene på sjælen, skammen og følelsen af ikke at være en ligeværdig del af samfundet. Jeg er blevet kaldt skinger, piget, skabet, krukket og meget andet i nære relationer. Mit kønsudtryk, min måde at gestikulere og gå på fremkalder altid en kommentar. Nogen er “bare for sjov” siger de. Men det er aldrig sjovt. Aldrig. Det gør faktisk mest ondt, når det er menneske, jeg holder af.

176

Transmand

Jeg ved ikke engang hvor jeg skal starte, for når jeg begynder at tælle mine historier sammen, både mine egne oplevelser og bekendtes, er der virkelig mange. Det gør mig vred og angst at tænke på, og jeg bliver nervøs for at være ude med venner/kæreste selvom jeg ikke VIL og ikke BURDE være nødt til at føle sådan.

Jeg er transmand. Jeg er tit blevet outet til fester og andre sammenkomster af folk som havde lyst til at dele noget eksotisk sladder. Pludselig stod der en fremmed og kaldte mig kvinde foran hele selskabet eller spurgte "passer det at du ikke har en pik?"

Til et jobinterview hos en stor virksomhed var jeg mellem de sidste to kandidater. Jeg fik ikke jobbet med den direkte begrundelse "Det er simpelthen for besværligt for virksomheden at du er trans. Der er et læk i vores administration, og personfølsomme oplysninger slipper ofte ud uden at vi ved præcis hvordan. Når vores andre ansatte finder ud af at du er trans, vil de være alt for nysgerrige, og hvis du ikke vil svare på personlige spørgsmål vil det være en alt for stor forstyrrelse at du er transkønnet."

Jeg er blevet mobbet og drillet hele min barndom fordi jeg "lignede en dreng". Jeg er blevet råbt ad, blevet kaldt klam og blevet gjort grin med i skolen af både andre elever og af lærere. En klassekammerat fortalte mig at hun skammede sig over at blive set sammen med mig fordi jeg "lignede en dreng så meget".

Som voksen mand er jeg blevet råbt ad på gaden når jeg går sammen med venner eller hånd i hånd med en anden mand. Folk stirrer, ryster på hovedet eller hvisker til hinanden. Jeg er så fucking træt af at folk ikke kan passe sig selv, og jeg er træt af at have så meget vrede i mig over ikke at kunne gå i fred.

Som transkønnet mand i sundhedssystemet er jeg blevet spurgt om hvilket undertøj jeg går i, hvordan jeg onanerer, min seksualitet, hvad jeg hed før osv. osv. Jeg havde på et tidspunkt blærebetændelse og tog til vagtlægen. Jeg havde feber og havde det dårligt, men lægen var så optaget af at jeg var transkønnet at hun næsten ikke kunne fokusere på at behandle mig. Hun troede jeg var transkvinde og spurgte om jeg havde fået lavet en skede. Jeg fortalte at jeg var transmand, og hun skrev "FØDT SOM KVINDE" som det allerførste i hendes notater i min journal mens hun smilede stort og sagde "neeej, hvor er det spændende". Derefter spurgte hun mig om "hvilke operationer transmænd får" og hvilke operationer jeg har fået, og at hun slet ikke syntes at jeg lignede en transperson... Det var lidt som om hun ventede på at jeg skulle sige tak for den kommentar. Da hun fik sin spænding under kontrol sagde hun "undskyld, nu skal jeg nok behandle dig, læg dig lige op på briksen". Hun mærkede på min blære og mine nyrer, og pludselig stak hun hånden ned i bukserne på mig og mærkede mig i skridtet. Jeg sagde "du skal da ikke have hånden så langt ned!?" og hun grinede lidt og sagde "nåh nej, det skal jeg vist ikke, undskyld". Generelt er det altid en angstprovokerende oplevelse at gå til lægen da man er totalt overladt til om de kan være professionelle uanset hvad de selv tænker eller synes om transkønnede. Nogle læger er helt cool og søde, men man burde ikke skulle være nervøs for at gå til lægen af den grund.

174

AK

Min kæreste (kvinde) og jeg (kvinde) gik en tur igennem en tæt pakket odense gågade, en lækker solskinsdag. Hvor vi går og hygger os og har på det tidspunkt faktisk en rigtig dejlig dag. Hvor så den gode og hyggelige stemning bliver brudt af en øm skulder og et meget passiv aggressivt tilråb af et ung fyr og hans kæreste. For midt i mængden af så ligeglade mennesker som ikke tænkter over at to kvinder gik hånd i hånd, fandt paret os. Han bankede sin meget brede skulder ind i min og sagde meget højt.. " hold kræft hvor er her mange lebber i byen i dag.." Vi stoppede bradt op, nu med ond i skulderen og en undren over hvorfor han skulle sige sådan og hvorfor han ikke bare kunne passe sin egen småkage.

173

Peter

Da jeg gik i folkeskole blev jeg mobbet, ikke fordi jeg var tyk eller 'grim', men fordi jeg ikke opførte mig som alle andre, jeg spillede ikke fodbold som de andre drenge, jeg synes det var sjovere at leg med pigerne. Da jeg gik i 4. klasse holdte hele skolen en rundboldt tunering og jeg havde sammen med nogle piger fra min klasse lavet pomponer så vi kunne lege vi var cheerleadere, vi havde stået der i meget kort tid da der kom en dreng fra 7. klasse over til os og startede på et vandfald af nedladende tilråb, så som 'klamme svans', 'lille trækkerdreng' og nå ja mit sædvanlige øgenavn 'bøssepeter' jeg forsøgte at ryste oplevelsen af mig og holde mit humør højt, hvilket lykkedes til dels. Da vi kommer ind på skolen nogle timer senere stod den samme dreng klar med nogle af hans venner, de tog fat i mig, hev med ud på trappen og begyndte at slå, spytte og sparke mig, jeg krøb sammen på på gulvet og begyndte at græde, hvilket bare gjorde at de slog hårde og grinte af 'den lille svans'. Selvom det er 17 år siden, sidder oplevelsen krystalklart i min hukommelse.

173

Lars

Jeg var ude at spise med en ven og vi sidder og snakker og hygger .....
pludselig hører jeg ordene: “skide bøsserøve”, “bæskubbere”, “føj” fra den gruppe på 4 mænd ved bordet overfor vores - jeg blev så vred og havde lyst til at råbe og skrige - men vi gik - det var så ubehageligt.....

En anden gang kom jeg gående med min kæreste (vi holdte ikke i hånd eller noget) helt “almindeligt” - så kommer der en bil kørende op på siden af os og ud af vinduet kommer en hånd med en telefon i og så kører de lidt fremad og filmer os og tager billeder ..... jeg ved stadigvæk ikke hvorfor eller hvad de skulle med det ...... det var så krænkende.....

172

Anonym

Told my friend I am bi... turns out he is homophobic and thinks being queer is a mental illness. I stayed his friend for some reason.

171

Helena

Har lige skrevet herinde, men glemte at nævne en episode.
Jeg er som nævnt i mit forrige opslag transkønnet kvinde og har været i hormonbehandling nogle år nu. Ifm Pride paraden for et par år siden gik jeg bagefter sammen med en transkønnet veninde hen på en LGBT-bar i indre København. Der var virkelig mange mennesker og derfor stor trængsel ved indgansdøren til baren, hvor man nærmest ikke kunne komme hverken frem eller tilbage. Da vi skal til at gå ind, kommer der to fyre i 40'erne ud og stiller sig provokerende i vejen for os og den ene kigger meget intenst på mig, mens han stiller sig helt op ad mig og vælger at tage mig på brysterne og krammer dem, mens han siger "dut dut". Vel sagtens for at finde ud af, om de var ægte - Det fandt han så ud af, at de var;-)
Jeg havde mest af alt lyst til at give ham en lussing, da hans adfærd var utroligt grænseoverskridende og sexistisk, men valgte i stedet for at nøjes med at sige "Gider du lige at lade være med det, tak"

170

Helena

Jeg er en transkønnet kvinde i 40'erne, der har været igang med feminiserende kønshormonbehandling (dvs. østrogen og anti-androgen) i nu snart 3 år. Ved flere lejligheder er jeg blevet råbt efter med ordet "bøsse", "faggot" eller "trans" med en nedsættende og truende attitude fra langsomt forbikørende biler med drenge af anden etnisk baggrund alt i mens jeg passede mig selv. Det er især sket inden for de første 1,5 år af min transition, hvor jeg endnu ikke var så "passable", som jeg er nu - nogle gange med en knytnæve ud af bilens siderude, hvor jeg frygtede for min sikkerhed. Det er sket både i indre København om aftenen, hvor jeg fx. gik sammen med en veninde efter et restaurantbesøg og ved højlys dag i en by på vestegnen.
I S-toget er jeg også blevet nedstirret med et meget intimiderende og truende blik af en jævnaldrende mand af anden etnisk herkomst midt på dagen i en halv times tid. Jeg forsøgte at ignore det, men måtte til sidst gå ind i en anden kupé, da jeg alligevel blev nervøs for, hvad han mon kunne finde på, da han så ud som om, han ville skade mig.
I sundhedsvæsenet har jeg desuden oplevet tegn på mikroaggresiv adfærd overfor mig fra en tidligere kvindelig læge af anden etnisk herkomst, som jeg lige var skiftet til ifm. flytning. Det var første gang, jeg mødte op i lægeklinikken og havde en samtale med hende. Og midt i samtalen udbryder hun så pludselig "Du er ikke en "rigtig" kvinde, vel? Jeg kiggede forbavset på hende, da jeg undrede mig meget over, hvordan hun kunne synes, det var i orden at stille det spørgsmål, da det overhovedet ikke havde nogen lægefaglig relevans, hvad mit "rigtige" køn (=tildelte køn ved fødslen) var ift. det, jeg talte med hende om. Og jeg svarede blot "Hvad mener du egentlig med en RIGTIG kvinde? Der blev så meget stille...Og jeg valgte hurtigt at slutte samtalen. Da jeg var ved at gå ud derfra valgte jeg så at sige til den pågældende læge, at "Hvis du er så heldig at møde andre transkønnede kvinder som mig eller transkønnede i det hele taget, vil jeg håbe, at hun vil møde dem med større respekt og værdighed end den, jeg lige havde oplevet", hvorefter jeg gik ud. Jeg har aldrig været der siden og har nu skiftet læge.
Jeg har på intet tidspunkt valgt at anmelde noget, da jeg synes de pågældende episoder ville være svære at anmelde, fordi det jo bare ville være ord mod ord og fordi jeg mente, at det nok ikke ville blive taget særlig seriøst og alligevel ende ud i ingenting.

169

Teodor

For noget tid siden skulle jeg fylde mit rejsekort op på Vanløse St. sent om natten, for at kunne tage toget hjem. Jeg var sammen med en af mine veninder, og mens vi bare stod og snakkede, kom en mand hen til os for at nasse en cigaret. Vi sagde vi ikke havde nogen, og idet lagde han mærke til at jeg have neglelak på. Da begynder han så at svine mig til, og spørge hvad jeg nogensinde kunne fortælle "en rigtig mand". Helt kort skyndte jeg mig at svare "nok en hel del som jeg ikke har tænkt mig at snakke med dig om", før jeg tog mit rejsekort i den ene hånd, og min veninde i den anden, og løb op på perronen. Heldigvis skulle han ikke med toget.

168

Lauritz

Sidste gang min familie og jeg var på vores årlige udflugt til TIVOLI i København, stillede vi os i kø til en forlystelse.
Jeg bliver hurtigt konfronteret af en gruppe unge mænd med spørgsmål om, hvorfor jeg taler så bøsset. Jeg svarede, at det måske kan være fordi jeg er bøsse.
Det skulle jeg aldrig have sagt, for det udløste et langt og utroligt ubehageligt verbalt overfald mod mig og min familie.
Det værste var næsten, at de mange fremmede mennesker omkring mig lod fuldstændig som ingenting, mens jeg, i min moders- og søstres påhør blev kaldt de allerværste ting og blev bedt om at holde op med at leve. Jeg skammede mig over at have påført min familie en så ubehagelig oplevelse, selvom jeg på ingen måde havde nogen skyld i overgrebet.
Vi har ikke været der siden.

167

Anonym

Jeg var i metroen med min daværende kæreste da tre unge mænd gik forbi os. De kom helt tæt på os på en truende måde og en af dem lod som om han ville kysse mig. Det føltes enormt grænseoverskridende og ingen andre i metroen sagde noget, men kiggede bare væk. Da vi stod af fulgte de efter os og vi gik i d i et supermarked for at de ikke kunne følge efter os hjem til hvor jeg boede.

166

Charlie

At blive råbt af på gaden, fordi jeg havde et ikke binært kønsudtryk

163

Maria

Da jeg gik i gymnasiet, var der en dreng i min klasse, der blev ret groft mobbet af sine venner (og sikkert også alle mulige andre). Selvom han var en af de populære på gymnasiet og "øverst i hierakiet" i sin vennegruppe, stoppede det dem ikke i. Allerede den første uge af 1.g. grinede hele klassen af ham, da de opdagede, at han havde barberet ben. Senere gik der et rygte om, at han havde været kærester med en fyr, da han var i USA året før. Det brugte han så de næste 3 år til at benægte. Nogle gange tænker jeg på, om jeg skulle have gjort mere for at forsvare ham eller, om det havde gjort situationen være. Jeg håber i hvert fald, at han har større frihed til at være sig selv nu.

163

Anonym

Til en fodboldkamp råbte nogle tilskuere fra modstanderholdet blandt andet: “Hun spiller ikke på det rigtige hold - det her er kvinder!” “Dommer, må de godt have en dreng på holdet?!” “Du ligner en fucking dreng!”

163

Anonym

Mit androgyne udtryk gjorde at en mand i metroen åbenbart synes han skulle stå og glo på mig i adskillige minutter og da jeg så endelig kiggede på ham og fik øjenkontakt rykkede han tættere på, holdt øjenkontakten og sagde "du skal ikke glo på mig, jeg prikker dine fucking øjne ud, jeg har en kniv på mig, du skal fucking ikke glo"
Jeg sagde bare "undskyld" og kiggede væk.
Han stormede ud af metroen på næste station.

162

Anonym

Jeg var til Hjallerup marked og gik sammen med min kæreste hånd i hånd. Vi blev truet med tæv hvis vi ikke vendte os om og om vi var “klamme bøsserøve”. Aldrig i mit liv har jeg som transmand været så glad for jeg IKKE passerede den dag og de så os som lebiske da vi vendte os om for det kunne de bedre acceptere

161

Anonym

Som transmand er jeg blevet spurgt hvad jeg havde i bukserne af en fuld cismand som ikke ønskede at svare på hvad han selv havde i sine.

160

Marie Dam🌺

Først og fremmest kærlighed har intet alder, køn, religion...men dsv mange har har et had til Bi, Homo, Trans osv...Da jeg stammer fra et Arabisk land har hørte og oplevet mange historier om LGBTI personer og det gøre rigtigt ondt ...de får en dårlig behandling, bliver udsætte for grimme tinge , mobning og meget mere...alle har lov til at elske og bliver forelsket...det er et stort problem for mennesker mangler viden om menneskerettigheder og det vi skal arbejde meget med..💚💛🧡💙

159

Anonym

Efter en fodboldkamp skulle vi stemme på kampens-spiller. Da jeg blev spurgt om hvem jeg havde stemt på, fik jeg svaret: “ej hende stemmer vi altså ikke på, hun er til piger!”

158

Anonym

Til fodbold ville nogle af de andre piger ikke gå i bad når jeg skulle i bad. Nogle gange sad jeg bare ude og ventede på de blev færdige så jeg også kunne komme i bad.

157

Anonym

Jeg og min kæreste blev til en festival inviteret ind i en camp til en drink. Da vi havde siddet der et stykke tid kyssede vi hinanden. En af mændene fra campen begyndte straks at råbe op om hvad fanden vi havde gang i, at vi skulle skride, og at de i hvertfald ikke ville have nogle lebber i deres camp. Jeg blev virkelig chokeret, og kunne slet ikke holde op med at græde bagefter, fordi jeg var så chokeret over oplevelsen..

156

Rikke

Jeg er normalt tryg i det københavnske natteliv, men omkring Nørreport og Hovedbanegården er det ikke rart at holde en sød pige i hånden. Tilråb og kommentarer flyver gennem luften og rammer. Hårdt. Sætninger som “uuuh, skal vi ikke nuppe en trekant” og “ I har vist aldrig prøvet en ordentlig mand” hører jeg. Lidt for meget.

155

sune

Jeg har oplevet at en person der snakkede gebrokken engelsk og spurte om vej i sin bil pludselig hev mig ind gennem sideruden og inden i sad der 2 personer der råbte dø dø dø imens sadte bilen igang og kørte ned af studiestræde det lykkedes mig at vriste mig fri og lave en stor bule i sidedøren. mine venner var der med det samme, men fik ikke taget nummeret på blen, der blev ringet til politiet som meget hurtigt var på stedet, jeg var chockeret og tog bare hjem fra byen.

154

Andrea

Jeg er en kvinde som har gennemgået et fuldt kønsskifte fra at være tildelt mandligt køn, til at være kvinde i dag.
Min historie tager udgangspunkt i ciskønnede mænds opfattelse og stillingtagen til mit køn.
Episoderne kan ikke koges ned til én, da det har været mere en tendens.
Jeg har oplevet at blive udspurgt til om hvorvidt jeg er en ‘mand’ eller en ‘dame’, og ydermere til hvilke kønsdele jeg har. Dette kommer fra vildt fremmede mænd.
Altid uopfordret og meget grænseoverskridende.
Nogle episoder har været mere udtalte end andre. Har oplevet at spørgsmålet omkring min kønsidentitet, bliver ændret til en konstatering når de mener at have ‘afsløret’ min identitet.
Når dette har været tilfældet, har jeg oplevet at blive talt om, selvom jeg har stået lige ved siden af.
“Se det der, det er en fucking mand i dametøj”
Har også oplevet at observationen bliver til en kommentar. Er blevet råbt efter hvor klam jeg var, og at jeg bare var en fucking mand.

153

Min veninde

Min veninde oplevede, at en - hvad jeg læser som - heteroseksuel ciskønnet mand flere generede og brød ind i hendes date og tilbød kvinderne at blotte sine kønsorganer for dem - da de to kvinder afviste ham og bad ham gå, slog han en tom flaske I ansigtet på min veninde. Hun besvimede og kom på skadestuen med en brækket næse og var gul og blå om begge øjne.

152

Daniel

Jeg blev inviteret på en klub med min kæreste (Hornsleth bar i København).
Der kom 3 mænd der sagde at jeg ikke måtte kysse min kæreste i klubben. Da det ikke var en klub for homoseksuelle.

151

Anonym Pige

Jeg er en pige der begrund af min race, hudfarve, hårfarve, og øjenfarve, har været ude for at folk havde fordomme om mig om min baggrund. Jeg er automatisk blevet sæt, snakket, og spurgt ind til som en med en lav indkomst, med en familie med lav indkomst, har familie med lav indkomst, blevet talt til, og behandlet som en der er dårlig til dansk, og meget uviden selvom at det slet ikke var sandheden. Jeg kommer fra et helt normalt miljø, og taler udemærket dansk. Jeg har oplevet at blive udelukket fra gruppearbejde, og grupper generelt, begrund af den race jeg har, og der hvor min rødder kommer fra, også selvom at det er en dum mentalitet. Fordi jeg er faktisk en meget sød, og talentfuld pige. Dette kan bare være svært at vise hvis du ikke bliver gjordt til en del af et fællesskab.

150

Anonym

Min kæreste og jeg blev filmet af tre 30-35 årige mænd, da vi sad og kyssede på en bar. Vi konfronterede dem venligt med det efterfølgende, hvortil de undskyldte det som “drengestreger”. Da de kort tid efter forlod baren råbte den ene: “fucking lebber”.

149

Sammy

Da jeg gik i gymnasiet, opdigtede folk historier om at jeg kiggede på de andre piger, når vi klædte om. At jeg tog billeder af dem. At jeg ville røre ved dem, hvis de inviterede mig med til deres fester. Fordi jeg er lesbisk.
Der var ingen der gad at sidde ved siden af mig.

148

Shane

Min mor har ikke talt med mig siden jeg prøvede at fortælle hende at jeg er trans. Det sidste hun sagde var "En kvinde kan aldrig være en mand, du er syg. Jeg savner den du var engang. Hvorfor gør du det her mod mig?"
Jeg savner hende, og har skrevet og sagt at jeg elsker hende tre gange, uden svar.
Jeg ved ikke om det er hatecrime nok, men jeg har mistet min mor fordi jeg ikke ville miste mig selv.

147

Frederik

Jeg har været vidne til en episode hvor jeg var på vej på arbejde på en bar. Jeg går på Nørrevoldgade i København og en ældre mand er blevet slået ned i HC Ørsteds parken på baggrund af hans sexualitet, han bløder ud af hovedet og råber på hjælp, jeg ringer straks efter en ambulance, de nægter at komme selvom jeg stærkt insistere på at få hjælp da det er mørkt og jeg ikke kan gennemskue personens tilskadekomst, jeg får besked at såfremt personen kan huske hans navn, hvilket han kan så kommer de ikke, derefter instrurere de mig i hvordan de formoder over telefon at blødningen kan stoppes, jeg løber hen for at hente nogle vagter fra et LGBT sted i nærheden, de kommer løbende med papir og ting hvor vi kan prøve at stoppe blødningen, der bliver forsøgt at få politiet i spil da gerningsmændene stadig befinder sig i HC Ørstedsparken og potentielt er beredte på at begå et nyt overfald mod nogle andre men politiet nægter også at komme for at afhører personen der har været udsat for Had forbrydelsen og eventuelt finde og arresterede gerningsmændene. Episoden sidder stadig i mig i dag, da jeg blev meget opmærksom på at man ikke kan regne med hverken ambulance eller politi i den situration, det har fået mig til at passe ekstra godt på i det offentlige rum, for når uheldet er ude kan man ikke regne med basal beskyttelse og hjælp.

146

Marie

jeg er blevet chikaneret på internettet (og i virkeligheden) over at have min seksuelle orientering samt et pride flag i min instagram bio...

145

Sabine

Jeg oplever ofte at få tilråb, hvis jeg holder i hånd eller kysser med en kvinde i det offentlige rum. Flere gange har jeg også oplevet at frememde mennesker tager billeder af os uden samtykke.

144

Ida

Jeg kyssede min kæreste i byen. I starten troede en fyr at vi bare var veninder, så det var enormt lækkert for ham at overvære. Da jeg bad ham om at lade mig og min kæreste være i fred, slog han mig ned og råbte ting som “fucking lebber, i burde ikke have ret til at være her” og “i fortjener ikke at leve, når i trodser biologien”. Det stoppede heller ikke da vi forladte klubben, hvor han fulgte efter os. Gudskelov, havde han nogle venner, der hev ham væk.

143

Anonym

Jeg var til Pride med 3 venner, vi var på vej ned ad gaden efter det havde regnet ret så voldsomt. Og på vej ned mod Rådhuspladsen kommer der en bil som kører ret stærkt, manden i bilen tager et hårdt og pludseligt sving over mod os. Han stopper hårdt i en stor vandpyt som bliver plasket lige op på os hvorefter han bare kører videre.

142

Noah

Til Pride blev en god ven og jeg overrumplet af to damer i fyrrende. De begyndte at røre ved os, og synes det var sexet at vi var trans. Den ene kørte hendes over over og ned af min ven’s brystkasse, for at mærke om han “havde noget”.

141

Anonym

Som 16-årig og lige spunget ud, var jeg til Pride i KBH sammen med min pige-kæreste. Vi gik i Pisserenden på vej til stor fest i gaden, da der pludseligt blev kastet æg på os fra en sort bil. Vi gik grædende hjem i bad. Og hvad der skulle ha været en fed og festlig aften endte i et mareridt.

140

Emilie

Jeg var en gang i byen med min homoseksuelle veninde, hvor nogen fyrer vi snakkede med prøvede at tvinge os til at kysse, fordi de syntes det ville være frækt

139

Anonym

Jeg har været udsat for mange “hverdagsepisoder” utallige gange, som jeg alt for længe har fundet mig i og til dels stadig gør, fordi jeg ikke har lyst til at vække opsigt. Jeg er flere gange blevet revet ud fra pigetoilettet eller blevet råbt af på vej derud - også på LGBTQ+ steder. En historie der især står klar i min hukommelse, var da min kærestes bror introducerede mig for en af sine venner. Vennen havde fået lidt at drikke og vidste at de skulle møde min kærestes kæreste, men at det var MIG, havde han ikke forventet. Han talte om mig, foran mig - han spurgte om jeg var en pige eller hvad jeg var og hvad der lige foregik. Han tog mig på maven og sagde jeg var en morder, fordi jeg kunne skabe liv, men valgte at gå mod “naturloven”og hvor fortalte mig hvor skrækkeligt det var. Jeg forsøgte at tale med ham og sige at jeg gerne vil have børn en dag og nok også skal finde min egen måde at få det til at ske, hvorefter han kom med flere udtalelser om hvor “forkert” det var og om jeg ærligt ikke selv kunne se at det objektivt var “unaturligt”. Jeg døjer meget med social angst og har haft svært ved at snakke om min seksualitet med gamle som nye venner - I mine nedtursperioder har ordet “unaturligt” været et ord jeg har beskrevet mig selv med og pint min psyke med siden jeg var 15 år - så at en fremmede mand kommer til mig og siger det ord, som om det er første gang at tanken har strejfet mig og at jeg ikke har “bearbejdet” mit eget selvbillede, er for mig uforståeligt og en enorm mangel på empati. Det er første gang jeg har fået så personlige kommentarer fra en i en jeg holder af og stoler på’s omgangskreds og ikke bare flabede/stødende kommentarer fra fremmede. Dét ramte mig.

138

Zilas

Jeg sidder i toget på vej hjem fra byen.. alene. I den næste kupé står to indvandrer og råber ad en ung mand på min egen alder, som har hæle, make-up og store øreringe på. De kalder ham sindssyg, klam, bøsserøv og spyttede på ham. Jeg går i panik, kryber sammen i mit sæde, tager mine øreringe af, lyner jakken op så man ikke kan se min nedringede top fra “pige-afdelingen”. Jeg gemmer mig. Efterfølgende kommer de to mænd ind til mig, spytter efter mig, rækker fuck til mig og efterlader mig i frygt og panik.

137

Glenn

På vej til demo blev jeg udsat for flere grimme tilråb, hånlig latter og en enkelt trussel råbt ud af vinduet på en håndværkerbil. Det var en cykeltur på omkring et kvarter og jeg havde fuldskæg, glitter og tylskørt..

136

Uma

Jeg (pige) fik stukket mindst 5 mobiler op i ansigtet da jeg kyssede med en pige til en gymnasiefest. Bag kameraerne stod der mindst 8-10 drenge og grinede håndligt

135

Nanna

Jeg blev verbalt angrebet i toget af en mand, da jeg holdt min kæreste i hånden. Han råbte ‘fucking betonlebber. I burde være en plet på lagenet, og jeres forældre er enige’.

134

Oliver

Den værste gang, var da jeg efter tre slag i ansigtet, blev fulgt efter ned på en bar og dertil truet med bemærkningen om, at manden også havde en kniv på sig. Følelsen, magtesløsheden og frustrationen af, at stå alene, omringet af 40 mennesker, der alle har det mundert. Alt i mens du står og overvejer: hvad er egentlig bedst - at råbe op, med potentiale for, at manden tyr til vold igen (og måske med våben denne gang) eller passivt prøve at få øjenkontakt med en anden.

133

Brian

Jeg har oplevet at blive råbt efter og spyttet på. Jeg har prøvet at blive jagtet igennem gaderne af en ung fyr der ville "smadre" mig fordi jeg var i drag, men heldigvis blev han mere bange for mig end jeg var for ham da jeg vendte rundt og truende ham med min stillet.

132

Noah

Jeg frygter at folk på gaden, på mit arbejde, min skole, og mange andre steder skulle finde ud af at jeg er trans, hver dag. Jeg frygter at blive chikaneret og ydmyget offentligt.

131

Tom

Min mand blev slået ned i drag. Trist at det skete på et homo-sted. Tænkte det var heldigt, at der var kamera’er. Politiet svigtede deres ansvar. Blev spurgt om vi var sikre på vi ville anmelde, da de havde meget travlt. De lovede at sikre overvågningsbilleder. Det gjorde de ikke. Advokaten sagde, at det desværre var ret normalt.
Kr. 15.000 fattigere for tandlægeregning.
Ar på sjælen.
Svært ved at have tillid.

130

Emil

Jeg blev ofte fløjtet eller råbt af på gaden hvis jeg f.eks har flettet mit hår, af mænd der sikkert tror jeg er en kvinde. når de så ser at jeg har skæg griner de bare hånligt af mig i stedet.

129

Emma

Jeg kyssede med en pige på en bar og vi blev smidt ud af personalet alene af den grund.

128

LH

Jeg sad på en cafe - fortovsservering - sammen med en anden fyr. Vi holdt i hånd hen over bordet. En bil kørte forbi og us af vinduet blev kastet en flaske, som ramte præcis mellem os på bordet og gik itu. Bilen speedede op og kørte videre. Glasskår over det hele og total angst ved tanken om at en af os kunne have fået flasken i hovedet. Vi fik ikke registreringsnummeret, så vi kunne ikke anmelde.

Efter Copenhagen Pride hvor jeg var frivillig, var vi ved at rydde op, da nogle kvinder kom og bad mig om hjælp med en mand, som generede dem. Jeg gik over til den stærkt berusede mand og bad ham pænt om at gå videre i byen. Det udviklede sig til en diskussion om min ret til at bede ham gå. Jeg sagde at jeg, som frivillig, var del af arrangementet, som nu var slut, og efter hvilket vi var i færd med at rydde op, hvorfor det var tid at sige Tak for i dag og gå videre. Det endte med skældsord fra ham og pludselig - som lyn fra en klar himmel en ordentlig en på hovedet. Jeg faldt bagover og vagter kom til og holdt ham fast. Jeg anmeldte overfaldet

127

Agnes

Jeg var på vej hjem fra protesten idag og derfor havde jeg mit pride flag om mig samt min pride taske, i metroen bliv jeg mødt af flok der stirret på mig og en enkle gang en der flyttede sig helt ned i den anden ende at metroen væk fra mig. Da jeg kom up frygtede jeg at jeg ville blive overfaldt er svinet til med det skete heldigvis ikke denne gang. (Jeg er 13)

126

Marie

Til min allerførste pride gik jeg med LGBT+ Ungdom i Aarhus. Mens vi forberedte gik to fyre forbi og råbe "Aids!" efter os. Derudover på mit gymnasium kendte jeg stort set alle queer elever fra min årgang og ud af dem alle, var der ikke en eneste der havde en familie der accepterede dem fuldt ud. Kendte også en fra årgangen under der indrømmede at hvis han var kommet ud som bisexuel i sin folkeskole så var han ikke i tvivl om at han ville være blevet banket hver eneste dag.

125

Katrine

Jeg var til koncert med mine 2 gode veninder. Da den ene veninde og jeg skulle på wc gik vi som vanligt ind på dame toilettet. En kvinde derinde stod ved håndvasken og sagde højlydt ud i rummet, mens hun gav os elevator blikket, at der jo altså ingen kø var inde på herre toilettet. Jeg svarede at det var da heldigt for mændene. Kommentaren sad i mig flere dage efter. Min veninde sagde til mig efterfølgende at det ikke var første gang det skete for hende.

124

Martin

Jeg var kendt som bøsse-Martin igennem det meste af min folkeskoletid. Og den dag i dag kan jeg stadig opleve at få tilråb, hvis jeg holder min kæreste i hånden på gaden.

123

Sandy

Er gentagende gange bleven kaldt ved diskriminerende ord på gaden, fuldstændig uprovokeret.

122

Helle

Jeg og min forlovede skulle fejre årsdag og gik hånd i hånd ned mod Lergravsparkens metrostation. En cyklist kørte forbi og råbte "AD!!!". Vi slap hinandens hænder i øjeblikket, men fandt dem hurtigt igen.

121

Augusta

Jeg kyssede med en pige i gymnasiet til en fest - drengene synes det var vildt frækt, men vi ignorerede dem bare. Der var en pige som sad ved siden af, som virkelig stirrede på os, og til sidst spurgte "Hvorfor gør i det der?", hvortil den pige jeg kyssede svarede med stor forundring i stemmen "Fordi vi godt kan lide det?"
Desuden får jeg ofte kommentarer som "frækt!" eller "Okay, men hvor mange piger har du måske lige været sammen med?" når jeg siger til folk, at jeg er biseksuel.

120

Christian

Jeg har flere gange oplevet tilråb fra forbipasserende bilister, der råber “bøssesvin”, “svans”, “homo”.

119

Casper

Jeg blev spyttet i hovedet af en fremmed fyr, da jeg sad i bussen på vej til en fest. Jeg havde nævnt for dem jeg sad med at jeg skulle på date med en anden fyr. Den fremmede kom bare op til mig og spyttede mig i hovedet og spurgte om jeg var “en klam bøsse?”. Det var min 19 års fødselsdag.

118

Susanne

Jeg stod og kyssede med en ny flamme på Strøget. Inden længe var vi omringet af en flok mænd, der hujende råbte os ind i hovedet.

117

Lea

Et par år efter vi alle gik af folkeskolen, mødtes vi til en større fest. Jeg hilste glad på alle, men der var en som slet ikke ville modtage mit kram og demonstrativt vendte sig væk fra mig. I løbet af natten fandt jeg ud af at det var fordi jeg er sammen med en kvinde, han ikke ville kendes ved mig.

116

Katrine

I det store hele er det sjældent, at jeg bliver chikaneret, jeg har venner for hvem det er hverdagskost. Men jeg har oplevet 3 gange samme dag, at blive råbt Lebbe af og kommenteret på, fordi jeg gik hånd i hånd med min kæreste i Aarhus. Jeg har adskillige gange i nattelivet oplevet at fyre kom hen og spurgte om vi ville have selskab eller om vi havde lyst til pik, fordi jeg sad og kyssede i en krog med en kvinde. Og jeg får fra tid til anden at vide af andre på offentlige toiletter at jeg er gået ind på det forkerte toilet.

115

Daniel

Jeg er blevet slået ned bagfra og tæsket samtidig med at der blev råbt; klamme homosvin, du får hvad du fortjener, din bøsserøv.

114

Maria

Jeg oplever ofte, at min kæreste (cismand, panseksuel) og jeg (panseksuel og nonbinær, men tildelt hunkøn ved fødsel) bliver udfordret på vores forhold. Vi deler klædeskab og min kæreste går i meget feminint tøj, jeg selv har altid fået at vide, at jeg har en "lesbisk attitude". Folk udfordrer troværdigheden i vores parforhold og stiller spørgsmålstegn ved, om vi ikke i virkeligheden bare "mangler at springe ud af skabet" - ofte på baggrund af vores påklædning.

113

Stine

Jeg har fået kastet skrald efter mig på gaden af en flok drenge, fordi jeg gik hånd i hånd med min kvindelige kæreste.

112

Filip

Jeg har oplevet flere gange at blive råbt efter eller at folk siger og gør dumme ting i byen. Engang var der én fyr bag mig, der spyttede i min bog, mens jeg sad og læste i bussen og i bestemte steder i byen er der er altid nogen der skal kommentere på min påklædning: alt fra et par piger, der mente at mænd ikke kunne gå med øreringe og en mand der gentagende gange rørte ved mig og sagde "ups jeg troede du var en dame". Jeg er også flere gange blevet truet på dansegulvet af mænd, der synes jeg havde forkert tøj på eller dansede på en forkert måde.

111

Matt

Jeg er træt af at dagligt frygte at blive råbt af eller hated på, af folk omkring mig, jeg er træt af at blive spurgt på en hånelig måde hvad mit køn er, som om det er nogle andres business end mit eget, jeg er træt af at konstant skulle kigge over min skulder og konstant skal se folk hviske og stirre og grine, jeg er træt af alle de grimme kommentare. Jeg er træt af at leve i frygt.

110

Trine

En fremmed mand skrev engang til mig på Facebook at jeg fortjente at dø på grund af min seksualitet, og det var min egen skyld. Er også blevet forfulgt af en flok mænd da jeg var på date med, da de blev sure over at vi ikke ville med på deres hotelværelse. Så uhyggeligt.

109

Katrine

Min kæreste og jeg stod i køen i 7-eleven en aften, da to unge mænd fik øje på os. "Hvad fanden er I lesbiske?" spurgte de. Vi blev overraskede og svarede venligt ja. "Fy for fanden hvor klamt! Hvordan fanden kan I være det bekendt... osv osv" Vi forlod hurtigt butikken, men de ville ikke lade os slippe så de fulgte efter os ned ad den mørke gade og spyttede og råbte "at vi skulle fandme have nogen bank" og "sådan nogen som os ikke fortjente at fucking leve osv osv" Vi følte os truede da det var tydeligt at de gerne ville slås.. eller bare slå. Vi nåede heldigvis ind i vores opgang inden de fik indhentet os. Det var meget rystende. Nok mest at opleve hvordan sådan en aggression opstod pludseligt ud af ingenting.

108

Theis

En mand tog kvælertag på mig på en natklub. Holdte fast i mig og sagde at jeg var en klam bøsse, som fortjente at dø.

107

Sofie

For to år siden var jeg på vej fra Aalborg Pride ind til Jomfru Ane Gade, sammen med nogle andre. Vi havde alle et smil på læben og var iklædt regnbueflag og fest og farver. En mand besluttede sig for at standse demonstrativt op lige foran os for at råbe “FUCKING FAGGOTS, hvor tror I, I skal hen?” af os. Folk omkring os grinede af det og jeg blev endnu en gang mindet om, hvor vigtige tiltag som Pride, og nu dette, er. #levogladleve og hjælp med at gøre samfundet til et trygt sted at være, for alle samfundsgrupper!
Vi er alle mennesker og kærlighed er kærlighed.

106

Elliots mor

Skrevet af pædagog i Børnehaven Mejsevej i 9600 Aars."Elliot har adgang til at benytte udklædningstøj, udsmykning osv., så han selv kan finde det, når han har lyst. Vi har dog opsat nogle rammer for, hvornår vi ikke leger klæd ud-legen, fx så skal kjolen af når vi spiser, er ude osv. Elliot accepterer disse rammer fint og benytter stort set udklædningskjolen hele tiden udover disse fastsatte rammer. Vi læser bøger med Elliot, som handler om den fysiologiske forskel på piger og drenge og italesætter det, når det giver mening. Vi kan fx sige til ham ”du synes det er sjovt at klæde dig ud som en pige” og anerkender hans interesse herfor. Men fastholder overfor ham, at han er en dreng grundet hans fysiologiske udseende. Dette er efter aftale med Axxxx Wxxxx, Psykolog fra CPP og i samarbejde med plejefamilien."

105

NG

Som 14 da jeg for få delte min aseksualitet blev det ofte mødt med jokes om at jeg bare ikke havde prøvet dem endnu, upassende, grænseoverskridende kommentarer og grafiske billeder. Jeg fik at vide at jeg bare var alt for uskyldig og ville vokse ud af det. Den der gjorde det sværest for mig, viste sig senere at være homoseksuel.

104

Liv

Jeg er lesbisk. I 2012 blev jeg slået ned af en flok drenge på hovedbanegården i København, sammen med min daværende kæreste, fordi vi efter deres udsagn var “nogle klamme lortelebber”, “freaks” og andet godt fra havet. Vi meldte det aldrig, fordi min kæreste var rædselsslagen for, at hendes mor skulle opdage vores forhold (vi var hhv 17 og 19).
Den dag i dag lever jeg stadig med senfølgerne fra den hjernerystelse jeg fik.

103

Nicky

Jeg får tit af vide jeg lyder som en kvinde når jeg taler, jeg blev mobbet hele min folkeskole tid. Føler mig tit utryg når jeg er sammen med mange mænd fordi jeg ikke afspejler en hetro normativ mand. Er blevet spyttet på og kaldt alt man forestille sig, dette er ting man tydeligvis bare må finde sig selvom vi lever i 2020. Det har taget mig 30 år og mange psykolog timer at lære, at det ikke var mig der var noget galt med!!

102

B.

Jeg er - på Cosy - blevet brændt i halsen med en cigaret samtidigt med at vedkommende hviskede mig i øret, at homoseksuelle skulle dø.

101

Silian

Jeg er så sent som i dag blevet råbt af og omringet af 3 mænd, der ville have at vide om jeg var en mand eller en kvinde. Min ven og jeg stod sammen, og blev begge overdænget af kommentarer om hvor grimme, klamme, tykke osv. vi var, og hvordan verden ville være bedre, hvis vi var døde.

100

Maria

Stod på en metrostation i kbh og gav min kvindelige kæreste et kort farvelkys. En mand følte sig provokeret og gik med mig ind i metroen. Han indikerede at jeg var en luder og gjorde ubehagelige tilnærmelser. Jeg prøvede at hæve stemmen, men ingen i toget kom mig til undsætning. Politiet mente ikke at der ifølge videooptagelserne var en indikation på en hatecrime.

99

Daniel

Jeg havde stået i mine nye plateusko ved busstoppestedet på rådhuspladsen og ventet nogle minutter sammen med en ven, idet en mand kom løbende mod mig, imens han råbte: “er du bøsse?! Er du? Er du fucking bøsse?!”. Jeg var lige sprunget ud og derfor noget usikker. Imens han råbte, fik jeg derfor kun fremstammet, at det ikke ragede ham. Pludselig begyndte hans venner også at råbe efter mig, og jeg blev skubbet ind mod bygningen, så jeg væltede og lå på trappetrinet foran døren. Han fortsatte sine tilråb og nedladende spørgsmål med forøget intensitet, og midt i hele tumulten begyndte hans venner i stedet at råbe, at han skulle komme afsted. Det var dog først da hans ven hev fat i ham, at de løb væk og jeg fik rejst mig op. Lige efter de var løbet så langt væk mod strøget, at jeg ikke kunne se dem mere, kom bussen, efterfulgt af den politibil, gerningsmandens venner havde set komme.

98

Matthias

Jeg har ikke været udsat for hadforbrydelser, men jeg oplever dagligt at blive stirret på eller hvisket, og især på min arbejdsplads kommer fremmede mennesker ofte op til mig og kommenterer på mig eller stiller invasive spørgsmål

97

Philip

Jeg fulgte engang min kæreste hjem om natten, efter han var blevet virkelig fuld efter en tur i byen. Da vi kom til voldene på Christianshavn stoppede en fyr op på sin cykel, gik helt tæt på os begyndte at antaste os. Han spurgte om vi var kærester og prøvede at foreslå at vi skulle følge ham ind i parkområdet. Jeg føltr mig ikke tryg ved ham, og jeg prøvede at ignorere og afvise ham, imens jeg baksede med min kæreste. Pludselig stak han hånden i jakkelommen og fortalte mig, at hvis jeg ikke passede på, så havde han en kniv. Blandingen af alkohol og adrenalin gjorde mig overmodig, så jeg fik i al min vrede skræmt ham væk ved at råbe ad ham, at han skulle fucke af og spænede med min kæreste resten af vejen hjem til ham. Jeg var enormt heldig, at situationen ikke udspillede sig anderledes.

96

Kenny R

I got chased a couple of times for the way I am.
I got threatened for the way I dance in the club.
I am still conscious at times about what I wear and how I look when I go outside.
I got called names and vile stares for minding my own business.
The fact that I can’t (at most times) go out on my own, because of paranoia that I cannot shake off, still surprises people.
I am privileged enough to live in a country where the conditions for the LGBTQIA+ community is better than most places, but if you think that harassment and discrimination does not occur at all, then you are not as woke as you think.

95

Sebastian soelberg

Da jeg var yngre sad jeg med min kæreste på Kgs Nytorv en søndag - han med benene tværs over mig på bænken og nød solen
To mænd med kone og børn kom forbi -kiggede lidt og gik lidt længere væk og ‘parkerede’ kone og børn på en anden bænk lidt længere væk, snakkede lidt og kom tilbage mod os
‘Gider I godt lade være med at sidde så bøsset, vi er her faktisk med vores familie’ siger den ene til os, da de når os. Jeg er ung, aktivist og målløs -‘ det skal du ikke blande dig i’ siger jeg lidt trodsigt- min kæreste bliver nervøs men jeg tilføjer ‘ det er et frit land...’
‘ hvis det er et frit land kan jeg da bare slå dig så’ siger den anden - jeg retter øjnene mod ham, stadig siddende og skal til at sige’ nej for det er ulovligt’ da - smask
Svingene lussing lige i fjæset
Jeg er målløs og overrasket og gør ikke noget - de to fyre griner og går demonstrativt tilbage til deres familier der sidder ...

94

Michelle

Min kone og jeg sad engang på en café ved et vinduesbord, hvor vi holdt hinanden i hånden. Der stod en flok unge piger på fortovet og pegede og grinede af os. Pludselig gik den ene hen til vinduet og vred sig op af det mens hun rørte sig selv i skridtet og lavede vrængede ansigter som tydeligt viste at hun synes vi var ulækre. Vi blev begge helt paf, da det var ved højlys dag og nåede ikke at reagere før de løb væk. På nettet er der også sket trælse ting. Jeg skrev f.eks. "mig og min kone har lige være på XX restaurant", og en mand skrev nedenunder "du har ikke en kone". Vi har også engang været i byen i Aarhus hvor vi på vej hjem holder i hånd. En mand, der passerede os, hviskede "kys hinanden for mig" men turde ikke se os i øjnene. Igen ærgrer jeg mig også at jeg ikke sagde noget, men jeg er bange for mænd.

93

Oliver

En gang i en bus, sad der en bunke drenge, som råbte efter mig med hånene adfærd; "bøsse", "har du dametøj på", "homo" etc. Jeg valgte at lade som om jeg havde musik i ørene, men slukkede for lyden. Da jeg så skulle til at stige af bussen (bagerst i bussen), hører jeg at råbene bliver til smågrin og mærker at en fod bliver placeret mellem mine skuldreblade mens bagdøren åbner (bemærk: der er trappetrin ned). Jeg griber fat i gelænderet meget hurtigt, som jeg mærker at foden lægger høj kraft i sig og jeg flyver ud af bussen. Det kan ikke være rigtigt, at man skal være opmærksom, samt arbejde med hurtige reflekser, når man blot vil benytte offentlig transport. Bussen var ikke kun med os i den, men mange andre der så til. Kom heldigvis intet til skade, takket være min opmærksomhed, men siden har jeg været meget opmærksom på når jeg tager offentlig transport!

92

P.

Min ven og jeg tør ikke længere gå i byen bestemte steder efter vi gang på gang bliver harassed, råbt af, latterliggjort, seksualiserede og taget på. Selv når vi bare sidder for os selv ved et bord og minder vores egen business.

91

Magnus

Jeg er blevet råbt af mange gange og er blevet spyttet på, fordi jeg havde noget bestemt tøj på. Det har været svært at ryste af, og har påvirket mig meget.

90

Stephanie

(Nonbinær pan, tildelt kvindeligt køn ved fødslen).
Jeg er blevet spyttet på, råbt af, skubbet til og afvist på barer og diskoteker, fordi min "maskuline" påklædning har været provokerende, i 10 år.
Jeg er op til flere gange forsøgt afklædt af op til 3 cishet mænd på én gang, fordi de "ville se, hvad der gemte sig bag det baggy tøj " og "hvad der gemmer sig i bukserne" (reference til kønsorgan).
Værste hadforbydelse var et overfald på Old Irish, hvor jeg blev skubbet frem og tilbage mellem kvinde- og herretoiletterne af 4 cishet mænd og 2 cishet kvinder, fordi de mente, at jeg var "en freak, der ikke skulle benytte hverken det ene eller det andet toilet". Personalet gjorde intet og tillod sig at sige, at jeg bare kunne "klæde mig, som mit køn".

89

Sif

Jeg oplevet at en flok dreng fra min klasser samledes sig i en ring om mig og skuped mig længer og længer ind mod et bor mens de sager at jeg var klam fordi at jeg er til pige og at der aldrig nogsinen vil være en dreng som viller haver lust til at date en pige som klære sig som en dreng og imes alt det her sketer sad min lære bare og kigged på og det var føst da de begyndte at slå mig rigtigt at han sager noget til dem og da jeg tro en snak med ham efter hvor han spute om jeg var ok sage jeg nej og det svar han kom med var nærmest det væster han sager at jeg ikke skuler tare mig af det det var bare drenger strajer

88

Mie

Nej, jeg har ikke fået chemo, bare fordi jeg har 7 mm langt hår på mit hoved. Jeg er træt af de konservative måder og markører, der indikerer, at man er det ene køn eller det andet. At man ikke kan blive anerkendt, hvis man har kort hår, før man er 40 år gammel eller har hår under armene som kvinde. Jeg er ked af at homoseksualitet er en afvigelse, der lægger til grund for at forklare ’unormal’ opførsel. At børn i børnehaven bruger homoseksuel som et skældsord, selvom de ikke ved, hvad det betyder. De ved bare, at det er et ondt og magtfuldt ord, der kan gøre skade. Ligesom tøsedreng, pigefornærmet. Børn bliver opdraget til at se på kvinder, homoseksuelle og andre ’minoritetsgrupper’ som forkerte og svage. Der er så meget vrede bag de her oplevelser. Mænd og kvinder med undertrykte følelser, der retter sig mod folk, de kan se er anderledes og antaster dem.

87

HH

Jeg er nonbinær, men på dage hvor folk læser mig som kvinde kan jeg godt få tilråb når jeg går med min kæreste. Biler dytter af os, jeg hører folk højlydt sige "se, lebber" til hinanden. En aften var jeg med min kæreste i byen og en flok unge mænd begyndte at tale til os på et busstop. De spurgte om jeg var en mand eller kvinde og om vi var lebber. Da vi nægtede at svare dem, blev de mere aggressive og råbte at jeg lignede en 12-årig dreng, at vi var ulækre m.m. Heldigvis forblev de på afstand.

86

Rikke

Kvinde med maskulint udtryk. Blevet råbt af utallige gange siden jeg var 14 (31 nu). Også mens jeg kom gående hånd i hånd med anden kvinde.
Både seksuelle kommentarer men også at jeg var klam og lebbe. Blevet slået og decideret gennembanket for min påklædning. Sidstnævnte endte i retten og jeg fik en erstatning på 300 kr for at få flere knytnæveslag i hovedet, få mit hoved banket i asfalten flere gange og få rykket noget af mit hår ud

85

Simon

En sen nat for omkring 20 år siden forlod jeg overrislet en homobar i Studiestræde i København med en ven. En Mercedes kørte forbi med fire indvandrerfyre, og en af dem råber "Fucking bøsserøve" ud af vinduet. Uden at tænke råber jeg "sviiin" tilbage. Bilen bakker og ud springer de. De råber, at de vil "fucking smadre mig", og da nærmer sig, ser min ven, at en af dem har en kniv i hånden. En anden kommer dog først og slår en knytnæve, der rammer så hårdt, at mit øjenbryn flækker. "Så holder I!" råbte min ven, og det fik dem til at stoppe. De kørte videre. For enden af gaden ser vi tilfældigvis en politibil, som vi stopper, mens blodet løber ned af min T-shirt. Vi fortæller, at de kan indhente fyrene for enden af gaden. "Desværre" sagde betjentene. "Vi kan ikke gøre noget, før du har været på skadestuen og anmeldt det". Overfaldet blev meldt dagen efter, men Politiet fandt dem selvfølgelig aldrig. I dag går jeg stadigvæk ikke alene på gaden om natten.

84

Elizabeth Witherfield

Jeg er 31 år gammel, panseksuel, udsprunget transkvinde gennem de sidste 16 år. og har oplevet meget.
En af de første oplevelser jeg har er at jeg er blevet slået ned ude foran min egen hoveddør, og er derefter blevet kastet ind i mit hjem med budskabet "du er død hvis du går ud af den dør igen iført dametøj"
Jeg har fået kastet flasker efter mig og grupper (altid drenge/mænd) har forfulgt mig ved at tage det tog jeg skulle med og har derefter chikaneret mig under hele turen med tilråb og nogle gange kaste hvad de har af affald i deres lommer efter mig. Jeg er blevet spyttet på utallige gange og en gang havde 3 drenge fyldt hele min frakkes ryg med spytklatter på rulletrappen ned til metroen, jeg opdagede det ikk førjeg mødtes med en ven som straks fortalte mig det..
Og listen er længere...

83

Annika

Er non-binær, femme præsenterende panseksuel på 31. Har gennem hele livet oplevet homofobiske kommentarer i skoler, på byture, på shoppingture med femme præsenterende kærester, i bus/tog etc. Som 18-årig måtte jeg på skadestuen efter at være overfaldet i en park om eftermiddagen, fordi nogle mænd overhørte mig nævne min kæreste med et pigenavn. Er blevet skubbet og spyttet på med homofobiske tilråb, og måtte flytte fra min lejlighed pga en homofobisk nabo der truede med at slå min kat ihjel og "tæske mig til ukendelighed" hvis jeg ikke fjernede mine regnbueflag. Har haft mænd sige at de vil "voldtage lebben ud ad mig". Jeg ville ønske jeg kunne sige at dette er det eneste, men som queer er det hverdag, og efterhånden holder man op med at tælle de oplevelser - de traumer - man bliver udsat for.