1000 HISTORIER TIL

LANDETS POLITIKERE

Del din historie og hjælp os med at vise landets politikere, at hadforbrydelser og diskrimination af LGBTQI+personer er daglige og konstante.

Når vi har nået 1000 historier, vil vi overrække disse til folketinget samt lokalpolitikere landet over.

VÆR MED TIL AT SAMLE

1000 EKSEMPLER PÅ HAD 

Der er alt for mange mørketal og for lidt opmærksomhed på, hvor stort et problem had mod LGBTQI+personer i Danmark er. 

Derfor samler vi 1000 eksempler på had, så vi kan dokumentere problemet og vise Danmark, at hadforbrydelser desværre er daglige og konstante.

 

Når vi har indsamlet 1000 eksempler, vil de blive overrakt til politikere landet over og brugt til at skabe et folkeligt pres på konkrete forbedringer.

Sammen bliver vi hørt. Sammen stopper vi hadet. 

Scroll ned hvis du vil læse andres eksempler.

 • Anonym

  793

  Anonym

  Some men I'm not too friendly with have shown a morbose interest in my love life, commenting in different occasions: "well, are the two of you still together? I never see your girlfriend around", "Why are you alone? Where's your girlfriend?", and "Wow, you sure like them young!" - there's a four year difference between my girlfriend and I, and we're both adults.

  Also, I've been asked by well-meaning friends about my pronouns more than once. I know that they mean well, but it still hurts that existing as a somewhat masculine/GNC woman is so scrutinized and it must mean that I am actually not a woman.

 • Palle Westergreen

  792

  Palle Westergreen

  I have been discriminated by three employees at Aalborg Municipality (Aalborg Kommune) within 6 months (06-2020 to 01-2021). I wear colorful clothes, nail polish and makeup (am Heterosexual). I had been told, that if I want a job/find work, I have to remove my nail polish, makeup and go in classic style or that men don’t wear nail polish.
  I want to complain about the three employees and repeated times Aalborg Municipality has run for their responsibility to treat people properly.
  Even the Citizens' Adviser in Aalborg discriminated me, when I was looking for her help, in another case.
  I hope this message can help many people, to be accepted for human rights.

 • Morten

  Morten

  Da min kæreste og jeg ville flytte sammen i min lejlighed, bad jeg min udlejer om at sætte min kærestes navn på postkassen. Det ville min udlejer gerne indtil udlejeren fandt ud af, at min kæreste var en mand lige som mig. Efter udlejerens eget udsagn havde han ikke noget mod mig, men synes ikke, at homoseksualitet var rigtigt. Heldigvis kunne en bekendt, der kendte både udlejeren og jeg, snakke udlejeren til fornuft. Ellers havde min kæreste og jeg været tvunget til at finde et nyt sted, hvor vi kunne bo sammen.

 • Anonym

  789

  Anonym

  “To af samme køn burde ikke være sammen, fordi det bare ikke er naturligt - sådan rent biologisk. Jeg synes faktisk ikke de burde være her”.
  Det var en af de første kommentarer der kom frem, da emnet faldt på LGBTQ+ i samfundsfag på HHX Herning.

 • Der er al for meget racisme over for racialiserede LGBTQI+-personer, især blandt bøsser.

  Læst på danske Grindr-profiler:
  ”No Asians.”
  ”I prefer my meat white.”

 • Kim

  Kim

  At være LGBTQI+-person og brun

  Som brun LGBTQI+-person har jeg oplevet og været vidne til mange eksempler på racisme fra vores hvide omgivelser, og det er ikke uden ubehagelige reaktioner at ”få lov til” at være LGBTQI+ og samtidig være brun og få vores plads og integritet accepteret.

  Det forventes f.eks., at vi accepterer, at vi, når vi går ud, helt uden forudgående invitation eller udveksling, bliver befamlet eller rørt ved på forskellige steder på kroppen af personer, som vi ikke har udvist nogen interesse for. Og siger man fra – lige meget om det er venligt eller vredt – bliver det mødt med vrede, nedladenhed eller en hånd, der bliver rodet rundt i ens hår.

  Så forhåbentlig kan denne kampagne også vække opmærksomhed om, at der internt blandt os findes udbredt racisme, og at adgangen til og det at tilhøre LGBTQI+-miljøet som brun ikke fungere efter samme spilleregler som for hvide.

 • C

  787

  C

  Ikke nødvendigvis had direkte mod mig (en pige der identificere seksuelt som queer/bi/pan).
  Det var en klassekammerat der var åbent imod lgbtq+ dog der blev mest nævnt bøsser fra ham. Dog ikke direkte had eller vold var man ikke i tvivl om at han syntes at det var klamt og forkert hvis det kom op i samtale eller film. Han vidste ikke at jeg selv var queer, jeg talte ikke rigtig med ham og jeg ved ikke hvordan han ville havde reageret hvis han havde fundet ud af hvad min seksualitet var. Selvom jeg ikke tror han ville havde været voldelig og måske heller ikke direkte ond mod mig følte jeg mig stadig meget utryg når jeg var sammen med ham og hans søster som holdte samme synspunkt. Det var isært ubehageligt når de ikke var stille om det og talte om hvordan de syndes det var klamt fordi så kunne man ikke bare prøve at glemme at de faktisk har noget imod hvem man er.
  Det Lyder lidt dårligt men jeg var lettet da de ikke længere gik i min klasse, jeg følte mig mere sikker og rolig uden dem tæt på mig hver dag.

 • Nicolaj Bertel Riber

  786

  Nicolaj Bertel Riber

  Da jeg steg ud af bussen på Tårnby Torv fik jeg smidt en flaske efter mig - mens der blev råbt nedsættende ord om mig - alene på baggrund af min seksualitet.

  Flasken ramte mig ikke, men det gjorde oplevelsen.

  Jeg havde bare været med bussen, på vej til en fest.

 • N

  785

  N

  Vidt fremmede personer har igennem hele min opvækst følt sig berettiget til at begå, som jeg nu indser det er, direkte overgreb på mig. Seksualiseringen af LGBTQI+personer i samfundet og i medierne har givet nogle mennesker en idé om, at det bare er for sjov og almindelig drilleri. Det er det ikke - det er et kæmpe problem som jeg desværre tror rammer for mange.

 • N

  784

  N

  En af de mest voldsomme ting jeg har oplevet handlede ikke om mig selv, men om en anden person jeg ikke kendte. Fra en gruppe gutter jeg kendte, blev der pludseligt og helt ud af det blå slynget meget hadefulde og truende ytringer afsted mod en person fra deres sportshold. Grunden var at personen var homoseksuel og havde været med i fællesbad efter sport, de sidste mange år. De mente at dette åbenbart var så forfærdeligt, at de kunne sidde og sige så modbydelige ting om ham...
  Det er virkelig ikke en holdning der kun afgrænser sig til denne ene gang. Af en eller anden grund eksisterer der en helt forfærdelig holdning til at man ikke kan deltage i idrætsundervisning eller sport, som LGBTQI+person.