1000 HISTORIER TIL

LANDETS POLITIKERE

Del din historie og hjælp os med at vise landets politikere, at hadforbrydelser og diskrimination af LGBTQI+personer er daglige og konstante.

Når vi har nået 1000 historier, vil vi overrække disse til folketinget samt lokalpolitikere landet over.

VÆR MED TIL AT SAMLE

1000 EKSEMPLER PÅ HAD 

Der er alt for mange mørketal og for lidt opmærksomhed på, hvor stort et problem had mod LGBTQI+personer i Danmark er. 

Derfor samler vi 1000 eksempler på had, så vi kan dokumentere problemet og vise Danmark, at hadforbrydelser desværre er daglige og konstante.

 

Når vi har indsamlet 1000 eksempler, vil de blive overrakt til politikere landet over og brugt til at skabe et folkeligt pres på konkrete forbedringer.

Sammen bliver vi hørt. Sammen stopper vi hadet. 

Scroll ned hvis du vil læse andres eksempler.

 • Emma

  Emma

  Jeg har oplevet, at mine veninder i sjov har sagt, at de ikke ville sove i samme seng som mig på grund af min seksualitet - det var ikke sjovt, specielt fordi de siden da altid undgår det.

 • Oliver

  1008

  Oliver

  Jeg voksede op i en by i det sønderjyske, og jeg blev råbt af, slået, skubbet, spyttet på mindst en gang om ugen, fordi at jeg var mere “farverig” end de fleste.
  Jeg var bange for at gå uden for min dør.

 • G

  1007

  G

  Jeg var på vej hjem fra byen med min daværende kæreste, da vi går forbi en gruppe drenge. De spørger om vi virkelig er på vej hjem, for det er jo nu vi skal til at have det sjovt. Vi siger nej tak, vi er bare på vej hjem. Med det samme omringer de os og presser os op ad en mur. Den ene siger "I tænder jo alligevel ikke på det, så for jer er det jo ligemeget - så I kan ligeså godt have sex med mig." Vi får vristet os fri og skynder os hjem. Der var ingen af de forbipasserende eller dørmanden til baren, der står lige ved siden af, der sagde eller gjorde noget.

 • M

  1006

  M

  Efter der blev bragt en artikel om kønsidentitet og mig, var der en fremmed, der skrev en besked til mig på Facebook. Vedkommende havde brug for at fortælle mig at “det sikkert var en vigtig passage i mit liv”, at jeg skulle “go ahead med mit projekt” og at jeg senere i livet ville finde ud af at jeg ingenting var.

 • S

  1005

  S

  Jeg har flere gange oplevet at blive råbt bøsse efter, når jeg går i hånd med min kæreste på gaden

 • S

  1004

  S

  Da jeg gik i folkeskole, ville de større elever ikke lade mig gå på "pigetoilettet", da de mente jeg, at jeg lignede en dreng, bare fordi jeg godt kunne lide at gå i skjorte. De spærrede for døren og stod en hel gruppe og pressede for, at jeg skulle tage bukserne af for at bevise, jeg var en pige.

 • Ea

  1003

  Ea

  Da jeg som 16-årig var på vej hjem fra min første pride, måtte jeg tage toget alene hjem til Roskilde, iklædt top til tå i regnbuer. Da jeg ankommer på stationen, får en gruppe unge mænd øje på mig, og begynder første at råbe efter mig, og derefter at følge efter mig. Jeg løber hen mod min bus, og når lige at kaste mig ind, før de få sekunder efter når til stoppestedet, som bussen lige har forladt. De råber: “bøssebarn” “gay” “faggy” efter mig, og jeg når aldrig at sige et ord tilbage, fordi jeg er så skræmt fra vis og sans. Det er en af de værste oplevelser i mit liv, og jeg har siden aldrig færdes alene efter mørkets frembrud.

 • Anonym

  1002

  Anonym

  Da jeg gik i folkeskole kom der en gruppe unge lgbtq+ mennesker udefra, for at tale med os om køn, seksualitet og normer. En stor del af min klasse var dybt hadefulde, det jeg tydeligst kan huske er at en sagde “Alle homoseksuelle burde skydes”, det var en frygtelig oplevelse, og jeg endte med at forlade rummet, da jeg havde svært ved at stå i mod en så stor gruppe, i så ung en alder. Jeg ville ønske at jeg havde gjort noget andet, det er så forfærdeligt at tænke på de unge, dejlige mennesker der skulle stå og høre på alt det. Efterspillet var ikke bedre, skolen fik en besked fra dem der havde været ude for at snakke med os, som forklarede hvordan oplevelsen havde været for dem. På trods af det, blev der ikke sat et større fokus på at oplyse og snakke med især min klasse, det virkede nærmere som om alt snak om lgbtq+ blev undgået fremover.

 • Anonym

  1001

  Anonym

  Jeg kender ikke en eneste LGBT person der ikke har oplevet at blive diskrimineret på en eller anden måde. Det kan ikke undgås, og det er tragisk.

 • Michael

  1000

  Michael

  Jeg sad engang på en bar sammen med et par veninder, hvor der kom en mand hen og sad ved siden af mig. Efter vi havde snakket sammen i noget tid, blev han ved med at spørge, om jeg var til mænd. Han sagde, at jeg skulle bare sige, hvis jeg var, fordi det var der jo ikke noget galt med, indtil jeg sagde, at jeg var homo, og han derefter reagerede ved at sige, at jeg nu skulle huske ikke at lægge an på ham.